Перші вафельні трубочки з’явилися в XIII столітті. Це була їжа бідняків, які з залишків будь-якого тіста скручували трубки, випікали і заправляли їх сиропом.
Як приготувати вафельні трубочки
Пізніше цей десерт став більш вишуканим, і його могла дозволити собі тільки знать. Рецепти вафельних трубочок відрізняються різноманіттям. Випечені листи скручують в ріжки, заповнюють різною начинкою: варенням, згущеним молоком, гарячим шоколадом, кремом-бізе, суфле, вершками, сирною начинкою, ягодами. Класична рецептура передбачає використання наступних інгредієнтів: пшеничного борошна, яєць, згущеного молока, вершкового масла і цукрового піску.
Приготувати вафлі можна за допомогою вафельниці. У деяких жінок ще є в господарстві допотопний прилад радянських часів. Розмір листів кондитерських виробів, рельєфність і товщина залежать від виду використовуваної техніки. Якщо у вас немає електровафельниці, ви можете скористатися звичайною сковородою і смажити тісто, як звичайні млинці до золотистого кольору. Щоб вафлі вийшли бездоганними, згортати їх потрібно відразу ж після випікання, інакше вони вийдуть крихкими або м’якими. Час приготування 1 вафлі – не більше 2 хвилин.
50 хв6
Вафельні трубочки міцно асоціюються з безтурботним дитинством і хвилинками насолоди. Хрусткі і солодкі, наповнені соковитим кремом або згущеним молоком, вони є справжніми ласощами для дорослих і дітей.
1 год 10 хв6
Це ті самі вафельні трубочки, які так радували в дитинстві і назавжди залишили після себе приємні спогади. Хрусткі і розсипчасті, тануть у роті і залишають після себе ніжне...
1 год 10 хв6
Щоб отримати хрустку і розсипчасту текстуру тонких вафель, необхідний жировий компонент в складі. В даному випадку використовуємо маргарин. Під час випікання потрібно змащувати вафельницю
40 хв6
Щасливі власники мультипекаря можуть створювати безліч цікавих страв, встановлюючи потрібні панелі для готування. В даному рецепті мова піде про вафельні трубочки.
1 год 10 хв6
Вафлі за цим рецептом виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані вони дуже податливі і легко згортаються в трубочки або конуси. Остигаючи, тісто стабілізується, і вафлі набувають ту.
1 год 10 хв6
Вафельні трубочки з вареним згущеним молоком навівають спогади про радісне дитинство. Таку смачну і ароматну випічку зараз ніде не купиш: справа чи то в змінені рецептурі приготування, чи.
1 год 5 хв6
Традиційні вафельні трубочки люблять багато, але не у всіх є вафельниці для їх приготування. Існує і альтернативний спосіб випікання тонких вафель – це звичайна сковорода.
1 год 5 хв6
Складно уявити, що комусь можу не подобатися трубочки з хрустких домашніх вафель, начинені вареним згущеним молоком. Десерт виходить настільки смачним і апетитним, що втриматися просто неможливо.
55 хв6
Якщо вам дісталася у спадок радянська вафельниця для приготування тонких вафель на газу, то це справжнє кондитерське щастя! Цей диво-прилад можна вважати невбиваним раритетом, який
40 хв6
Це перевірений роками рецепт класичних тонких вафель в електовафельниці. Після охолодження вони виходять хрусткими і розсипчастими. У гарячому стані відразу після випікання вафлі пластичні
30 хв6
Вафельні трубочки за рецептом з дитинства – найпопулярніше ласощі в моєму домі. Іноді я навіть не встигаю начинити їх згущеним молоком. Рідня з’їдає ласощі ще гарячим, не чекаючи.