Пироги з ягодами – справжні літні ласощі, які готують з будь-якими сезонними ягодами. Влітку – з полуницею, суницею, вишнею, чорницею, лохиною, малиною, ожиною, агрусом, сливою, смородиною, а восени – журавлиною, брусницями, калиною, горобиною.
Дрібні ягоди перебирають, миють і ретельно сушать, а великі – сливи, полуницю – кладуть у пироги цілими або ріжуть. Великі кісточки з ягід витягують, а ягоди з дрібними кісточками (для одноріднішої структури) можуть протирати через сито. Для того щоб основа пирога з ягодами не розмокала, тісто посипають невеликою кількістю кукурудзяного крохмалю, меленими горіхами або цукром.
Зазвичай пироги з ягодами готують у вигляді відкритих тартів, закритих пирогів та пиріжків із начинкою. У такі пироги ягоди кладуть цілими, змішуючи їх із цукром. Для пирогів беруть листкове або рубане тісто: спочатку випікають основу тіста. Основу на вибір заповнюють кремом, а потім викладають ягоди. Або одразу запікають основу з ягідним кремом. З ягодами готують і бісквітні пироги. У цьому протерті ягоди додають у крем і прошаровують їм бісквіт. Ягідний сік служить додатковим просоченням для коржів.
2 год 30 хв3
Кростата із конфітюром (Crostata alla confettura) – традиційний десерт італійської кухні. Кростата з конфітюром є відкритим пирігом з джемом. Це класика італійського десерту.
50 хв4
Пиріг із чорною смородиною (Juodųjų serbentų pyragas) – популярний литовський десерт. Рецептів приготування пирога з чорною смородиною багато, у кожної литовської господині знайдеться свій улюблеий.
3 год 20 хв8
Заморожені ягоди найчастіше йдуть в хід, коли справа стосується випічки. Якщо у вас в морозилці знайдеться трохи агрусу, то скористайтеся цим рецептом і спечіть смачним пиріг для своєї...
2 год 5 хв6
Легкий рецепт приготування чудового пирога з агрусом. Не потрібно бути великим кондитером щоб впоратися з цим рецептом, з ним впорається навіть школяр.
2 год 0 хв6
У цьому рецепті ми розповімо, як спекти смачний і пишний листковий пиріг з агрусом. Трохи старання, любові, кулінарної магії і у вас на столі буде чудова випічка до...
2 год 10 хв8
Пісочні пироги мають приємну структуру і добре поєднуються з ягідними і фруктовими наповнювачами. Випічка з агрусом виходить ніжною, з кисло-солодким смаком.
1 год 20 хв6
Неможливо пройти повз цього чудового пирога з агрусом, це просто феєрверк смаку. Він готується з найніжнішого пісочного тіста, стиглих ягід у вершковій заливці.
1 год 10 хв6
Думаєте, що ж такого приготувати до чаю? Вишневий пиріг з ванільним кремом – чудовий вибір! Цей невагомий десерт з повітряним тістом і легкою ягідною кислинкою однозначно підкорить вас.
60 хв5
Пісочний пиріг з ягідною начинкою, рецепт якого відноситься до традиційної випічки пострадянських держав. Готують його зазвичай в прямокутній формі з розсипчастого пісочного тіста.
1 год 10 хв4
Кінець літа – та сама золота пора дозрівання врожаю, яку чекає кожен. На дачах і в садах все буяє дарами природи, а у мене так і сверблять руки...
20 хв6
Як тільки дозріває урожай слив, насамперед ми вдосталь наїдаємося свіжими фруктами. Після цього я випікаю улюблений для всієї родини сливовий пиріг. І тільки після цього я заготовлюю сливу.