Яйця по-панагюрськи

Яйця по-панагюрськи (Panagyurski eggs) – традиційна болгарська страва, що сформувалася під впливом старовинної османської страви чилбир. Яйця по-панагюрськи є яйцями-пашотами, подані в соусі з “кисело мляко” зі свіжим коров’ячим сиром, часником і перцевим соусом. Це національне блюдо болгарського міста Панагюріште.

Нижче ми наводимо традиційний болгарський рецепт яєць по-панагюрськи, яким готують цю страву в Болгарії ось уже більше ста років.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • У широку каструлю налити воду і довести до кипіння.
  • Додати оцет та сіль за смаком.
  • У маленьку миску акуратно розбити яйце, не пошкодивши жовток. За допомогою ложки закрутити киплячу воду лійкою та акуратно вилити в центр отриманої лійки яйце, допомагаючи столовою ложкою.
  • Варити яйце на повільному вогні протягом 3-4 хвилин, а потім витягнути за допомогою шумівки з води та перекласти на тарілку. Якщо ви віддаєте перевагу жовтку не текучому, а більш провареному, яйця потрібно варити протягом 5-6 хвилин.
  • Аналогічним чином зварити яйця, що залишилися.
  • Часник натерти на дрібній тертці та перемішати з йогуртом. Туди ж додати щіпку солі.
  • Сир наламати руками на дрібні шматочки, залити йогуртовою сумішшю та перемішати. Повинен вийти густий соус.
  • У кожну тарілку розкласти по 2-3 яйця, навколо них розкласти йогуртовий соус.
  • У невеликий сотейник налити олію поставити на повільний вогонь.
  • Туди ж покласти вершкове масло і розтопити його.
  • Додати мелену паприку та варити, постійно помішуючи, буквально кілька секунд. Повинен вийти соус гарного вогняного кольору.
  • Отриманим соусом полити зверху яйця по-панагюрськи та прикрасити зверху зеленню.
  • Подавати яйця по-панагюрському відразу після приготування, з скибочками свіжого хліба.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь