Багато знають і люблять суп з фрикадельками, так як його не складно приготувати в домашніх умовах, при цьому сам суп виходить легким і дуже смачним, але щоб він таким вийшов, треба правильно відварити фрикадельки, тому в цій статті розглянемо, як правильно і скільки часу варити фрикадельки в каструлі для супу.
Скільки варити фрикадельки
Час варіння фрикадельок залежить від того, якого вони розміру і з якого фаршу зроблені, при цьому на час варіння може вплинути те, що вони зліплені перед варінням, або використовуються заморожені напівфабрикати. Розглянемо детальніше, скільки часу варити фрикадельки з різного фаршу:
- Скільки варити фрикадельки з яловичини? Яловичі фрикадельки потрібно варити 15-20 хвилин до готовності, після закипання води в каструлі.
- Скільки варити фрикадельки з свинини? Свинячі фрикадельки варять у середньому 15-20 хвилин після закипання води.
- Скільки варити фрикадельки з індички? Фрикадельки з фаршу індички потрібно варити в середньому 10-15 хвилин після закипання води в каструлі.
- Скільки варити фрикадельки з курячого фаршу? Курячі фрикадельки в середньому варять 10 хвилин після закипання води в каструлі.
На замітку: заморожені фрикадельки варять довше (5-10 хвилин), щоб фарш встиг розморозитися і проваритися до готовності. Зрозуміти, що готові фрикадельки не складно: якщо розрізати одну з них, то всередині не буде червоного фаршу.
Дізнавшись, скільки варити фрикадельки в суп, розглянемо далі більш докладно сам процес варіння супу з фрикадельками, щоб навчитися варити їх правильно.
Як варити фрикадельки з фаршу в супі
Розглянемо покроково, як зварити суп з фрикадельками з фаршу:
- Фарш м’ясний 400 г.
- Куряче яйце 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Картопля 2 шт.
- Рослинна олія 1 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 щп.
- Морква 1 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції та Приправи за смаком
- Насамперед необхідно зробити фрикадельки для супу. Розморожений фарш кладемо в глибоку миску, додаємо 1 яйце, додаємо терту на тертці цибулину, сіль і чорний перець, після чого ретельно все перемішуємо руками і відбиваємо фарш. Далі ліпимо фрикадельки, змочивши руки в холодній воді (розмір фрикадельок в середньому роблять, як у волоського горіха).
- В каструлю, заливаємо холодну воду і доводимо її до кипіння, після чого додаємо 2 лаврових листа, 3-5 перців чорних горошком і солимо за смаком, після чого кладемо в воду зліплені фрикадельки.
- Після повторного закипання води в каструлі, зменшуємо вогонь (вода не повинна сильно кипіти) і знімаємо ложкою пінку на поверхні бульйону.
- Варимо фрикадельки 10-15 хвилин, після чого додаємо в бульйон порізану картоплю і при бажанні трохи промитого рису або макаронів.
- Варимо суп з фрикадельками ще 10-15 хвилин, паралельно роблячи засмажку з цибулі і моркви на сковороді, яку додаємо в суп в кінці варіння.
- В кінці приготування пробуємо картоплю на готовність, а також при необхідності додаємо сіль за смаком.
- У готовий суп з фрикадельками кладемо порізану зелень, накриваємо каструлю кришкою і відставляємо з плити, щоб він настоявся (10-15 хвилин). От і все! Смачний суп з м’ясними фрикадельками готовий!
На замітку: чим довше варяться фрикадельки, тим більш наваристий буде суп, але не варто їх варити більше 25-30 хвилин.
У висновку до статті можна відзначити, що знаючи, скільки і як правильно варити фрикадельки з фаршу в супі, Ви зможете з легкістю зварити вдома смачний суп, які обов’язково сподобається Вашій родині. Свої відгуки та корисні поради, як краще і скільки варити суп з фрикадельками, залишаємо у коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була Вам корисна.