Кукурудзяні пластівці чудово підходять панірування для нагетсів. Хрустка скоринка з ними виходить, мабуть, навіть цікавіше і смачніше, ніж з класичними пшеничними панірувальними сухарями. Пластівці вибираємо ті, що без додавання цукру. Такі легко знайти на прилавку дієтичного відділу харчування практично в будь-якому магазині. Готові нагетси смачні як в гарячому вигляді, так і в холодному. Їх зручно брати з собою в дорогу в якості перекусу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 500 гр.
- Борошно пшеничне 1 ст.
- Пластівці кукурудзяні 6 ст. л.
- Вода 150 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Паприка солодка мелена 1 ч. л.
- Перець червоний гострий ⅓ ч. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія для смаження
Кроки
- Куряче філе обсушуємо паперовим рушником. Якщо залишилися прожилки і плівки, їх обов’язково видаляємо. Розрізаємо філе на невеликі шматочки поперек волокон або смужки.
- У миску розбиваємо яйце, всипаємо вказану кількість борошна і вливаємо воду.
- Перемішуємо все разом віночком до однорідності.
- Додаємо в отримане тісто спеції: чорний мелений перець, червоний гострий перець, паприку і сіль за смаком. Ще раз ретельно перемішуємо, щоб рівномірно розподілити прянощі по всьому об’єму кляру.
- Кукурудзяні пластівці поміщаємо в щільний поліетиленовий пакет і прокатуємо по ньому качалкою – добиваємося подрібнення великих пластівців на більш дрібні частинки. Як варіант, можна просто подрібнити пластівці в чаші блендера, в цьому випадку крихта вийде більш дрібною, і скоринка на готових нагетсах буде менш структурною.
- Висипаємо пластівці в миску. Кожен шматочок філе мачає в кляр, а потім відразу перекладаємо в підготовлені кукурудзяні пластівці. Обвалюють заготовки в крихті з усіх боків.
- У сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії без запаху, щоб вона покрило дно шаром в два сантиметри. Укладаємо в гарячу олію курячі заготовки в кукурудзяній крихті. Обсмажуємо нагетси до утворення рум’яної скоринки з усіх боків.
Готові нагетси перекладаємо з сковороди на паперовий рушник і даємо зайвій олії стекти. Укладаємо закуску на сервірувальну тарілку і подаємо до столу в гарячому вигляді. При бажанні можна посипати зеленню.