Золотисті і хрусткі чебуреки виходять на заварному тісті. Приготуйте блюдо по простому домашньому рецепту. Подавайте ситне частування до сніданку або обіду. Доповнити продукт можна сметаною.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 2 ст.
- Куряче яйце 1 шт.
- Вода 150 мл.
- Сіль 1 ч. л.
- Масло вершкове 40 гр.
- Рослинна олія для смаження
- Для начинки:
- Фарш м’ясний ⅕ кг.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Зелень 1 пучок
- Сметана 40% 100 гр.
- Вода 50 мл.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
Кроки
- У металевий посуд викладаємо вершкове масло і підігріваємо його.
- Далі вливаємо гарячу воду, додаємо сіль і частину просіяного борошна. Починаємо розмішувати.
- Розбиваємо в вміст куряче яйце.
- Починаємо всипати борошно, що залишилося і замішувати масу.
- Руками вимішуємо тісто до щільного і гладкого стану.
- В окремій тарілці розміщуємо підготовлений фарш.
- Продавлюємо в м’ясорубці ріпчасту цибулю і викладаємо її до м’яса.
- Сюди ж відправляємо сіль, мелені перці і подрібнену зелень. Розмішуємо вміст.
- Далі додаємо воду і сметану. Знову перемішуємо.
- Повертаємося до тіста. Поділяємо його на кілька невеликих частин.
- Кожен шматочок тіста розгортаємо в тонкий гурток. На половину кожного кола викладаємо м’ясну начинку.
- З’єднуємо обидві половинки чебурека.
- По краях скріплюємо продукт за допомогою вилки.
- Чинимо так з усіма чебуреками. Якщо тісто липне до рук, то продукт можна обсипати невеликою кількістю борошна.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Занурюємо сюди чебуреки і обсмажуємо їх до золотистої скоринки.
- Обсмажені продукти кладемо на паперові серветки або рушники. Даємо їм полежати пару хвилин, щоб папір ввібрав зайву олію.
Хрусткі чебуреки на заварному тісті готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!