Ще один цікавий рецепт просто нереально смачного бісквіта. Високий, повітряний, ароматний, дрібнопористий – такий бісквіт ідеально підходить, щоб зробити з нього торт. Завдяки вершковому маслу він виходить особливо ніжним і навіть злегка вологим, а молоко робить смак яскравішим.
Всі продукти повинні бути приблизно однакової температури. Тоді вони швидше об’єднуватися, і у вас вийде по-справжньому якісне тісто. А з якісного тіста легко приготувати хороший повітряний бісквіт.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 230 гр.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Куряче яйце 3 шт.
- Розпушувач 5 ч. л.
- Сіль 1 щіп.
Кроки
- Просійте борошно і додайте до нього розпушувач. Гарненько перемішайте віночком, щоб розпушувач рівномірно розподілився.
- У чашу міксера розбийте яйця. Додайте цукор з сіллю. Збивайте на високій швидкості міксера протягом 10 хвилин.
- Молоко вилийте в сотейник і додайте до нього м’яке вершкове масло.
- Приблизно на 8 хвилині збивання яєчок відправте молоко на вогонь – масло повинно повністю розчинитися. Коли молоко закипить, зніміть сотейник з вогню.
- До збитих яєць введіть борошно. Акуратно перемішайте знизу вгору. Не вимішуйте занадто довго.
- Потім в 2 прийома введіть молочно-масову суміш, постійно розмішуючи. Вводіть обережно по стінці.
- Вилийте тісто в форму застелену пергаментом. Рівномірно розподіліть.
- Випікайте при 170 градусах близько 40 хвилин. Готовність перевіряйте паличкою з дерева.
- Готовий бісквіт залиште в духовці з відкритими дверцятами хвилиночок на 5.
- Потім залиште на столі ще на 5 хвилин. І тільки після цього виймайте бісквіт з форми.
Повністю остудіть бісквіт на решітці.