Сьомга і вершковий сир – одне з найсмачніших поєднань, яке тільки можна придумати. Тому салат з цими продуктами користується такою популярністю і часто присутній на наших столах. До того ж приготувати таку закуску зовсім нескладно, з цим завданням впорається кожен.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга слабосолена 200 гр.
- Рис білий 50 гр.
- Авокадо 1 шт.
- Сир Філадельфія 100 гр.
- Сир твердий 100 гр.
- Майонез столовий молочний 70 гр.
- Лимон ½ шт.
- Кріп за смаком
Кроки
- Рис промийте і зваріть в підсоленій воді, остудіть.
- Сьомгу наріжте невеликими кубиками, для декору залиште кілька тонких пластинок.
- У миску викладіть вершковий сир, добре його розімніть. Твердий сир натріть на дрібній тертці. Вершковий сир змішайте з половиною тертого сиру і половиною майонезу.
- Кріп помийте і дрібно наріжте, додайте його в сирно-майонезну масу, перемішайте.
- Майонез, що залишився змішайте з вареним рисом.
- Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, м’якоть наріжте кубиками. Авокадо збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло.
- Всі інгредієнти готові, можна приступати до складання салату. На блюдо поставте кулінарне кільце. На дно викладіть половину сьомги, далі покладіть рис, наступним шаром покладіть авокадо. На авокадо викладіть вершково-сирну масу. Накрийте салат сьомгою, що залишилася.
- На сьомгу нанесіть майонезну сіточку і посипте тертим сиром. При бажанні, можна додати трохи рубленого кропу. Акуратно зніміть кулінарне кільце.
- З пластинок сьомги скрутіть трояндочки, покладіть їх на салат, доповніть декор скибочкою лимона і можна подавати страву до столу