Журавлина – неймовірно корисна ягода, на смак кисла з невеликою гіркуватістю, тому їсти її в свіжому вигляді мало хто любить. Щоб їсти журавлину було більш приємно, можна приготувати з неї варення.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина 300 гр.
- Цукор-пісок 300 гр.
Кроки
- Можна використовувати заморожену самостійно журавлину або придбану в магазині.
- Журавлину повністю розморозьте, засипте цукром і залиште в холодильнику на добу.
- За цей час журавлина пустить сік і цукор майже повністю розтане.
- Поставте каструлю з журавлиною на вогонь, доведіть до кипіння, потім варіть варення на повільному вогні 50-60 хвилин, періодично помішуючи.
- Гаряче варення викладіть в стерилізовану банку і закатати її чистою кришкою.
Зберігайте варення в прохолодному місці.
Приємного апетиту!