Ще один дуже простий рецепт смачного варення з чорної смородини. Готується за часом воно довше, ніж попередні, але дуже і дуже легко. Вам не потрібно стежити, закипіло варення чи ні, не потрібно знімати пінку або розмішувати. Досить просто з’єднати інгредієнти в чаші мультиварки і включити потрібну програму.
Варення виходить досить густим, кисло-солодкого смаку з яскраво вираженим смородиновим ароматом. Варення з чорної смородини, приготоване в мультиварці – відмінно підходить і для додавання в чай, і для тостів, і для випічки. А цілісні ягідки надають страві додаткову пікантність, роблячи його ще більш цікавим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина чорна 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Як завжди, почати потрібно з підготовки ягід смородини. Обмийте їх в прохолодній воді, потім переберіть, щоб видалити сміття і погані ягідки. Відріжте хвостики і гілочки.
- Викладіть в чашу мультиварки смородину. Зверху засипте її цукром, закрийте кришку і готуйте 1.5 години на програмі «десерт».
- По закінченню зазначеного часу розлийте готове варення по простерилізованих банках, закрийте і залиште до повного охолодження.