Якщо ви шанувальник цілісних ягід малини в варенні, то це рецепт створений спеціально для вас. На початковому етапі все просто: ягоди точно так же з’єднуються з цукром і настоюють протягом декількох годин. Далі є 2 способи приготування. Перший класичний (він так само описаний в рецепті), коли ви просто варите варення ще якийсь час. Другий же – адаптований спеціально для того, щоб зберегти цілісність малини.
Якщо ви вибираєте другий спосіб, то, може, він займе трохи більше часу (буквально на чверть години), але якихось спеціальних умінь від вас не буде потрібно. Зате в результаті у вас вийде смачне ароматне малинове варення з цільними ягодами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Малина 700 гр.
- Цукор-пісок 500 гр.
Кроки
- Переберіть малину: видаліть сміття, плодоніжки і пошкоджені ягоди. Якщо ягода зі свого городу, то мити її не потрібно. Якщо малина покупна, то акуратно викладіть ягідки в широку ємність, заповнену холодною водою, і перемішайте.
- Воду злийте. Частину малини обережно перекладіть в каструлю, де будете готувати варення, і засипте невеликою кількістю цукру. Злегка потрясіть ємність, щоб ягідки обвалялися в цукрі. Знову додайте частину малини і частина цукру і знову потрясіть каструлю. Потім повторіть весь процес ще раз. Залиште настоюватися при кімнатній температурі на 2-3 години.
- По закінченню зазначеного часу відправте каструлю на плиту і злегка підігрійте варення, щоб цукор підтанув. Далі є 2 варіанти приготування. У першому випадку просто доведіть масу до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 5 хвилин, знімаючи утворюється піну. Потім розлийте варення по стерилізованим банкам.
- При другому варіанті приготування за допомогою шумівки витягніть акуратно ягоди з сиропу. Його ж варіть до загустіння ще приблизно 10-20 хвилин. Не забувайте в процесі знімати пінку, щоутворюється. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, поверніть ягоди в сироп і готуйте ще буквально 3 хвилини, щоб малина просочилася сиропом. В процесі акуратно помішуйте.
- Розлийте по стерилізованим банкам і закатати. Поставте на кришки і укрийте чимось теплим. Залиште до повного охолодження. Потім можете відправити варення вже на тривале зберігання.