Кабачки, замариновані в пакеті – це та закуска, яка першою розлітається зі столу. Це не тільки дуже смачна страва, але ще і низькокалорійна і корисна, так як кабачок практично складається з вітамінів і мікроелементів. А за рахунок того, що овоч не піддається ніякій термічній обробці, всі важливі речовини зберігаються в повному обсязі.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1-2 шт.
- Сіль ½ ст. л.
- Цукор-пісок ½ ст. л.
- Часник 1-3 зуб.
- Кріп 1 пучок
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
Кроки
- Кабачок гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо тонкими кільцями, не товще 5-7 міліметрів.
- Отримані кружечки перекладаємо в чистий і цілий пакет.
- Кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо ножем або пропускаємо через прес – відправляємо до основного овочу.
- Також в пакет додаємо дрібно нарізаний кріп (зелень можна використовувати будь-яку).
- Приправляємо всі інгредієнти сіллю і цукровим піском.
- І в самому кінці додаємо одну столову ложку оцту.
- Коли всі компоненти зібрані – щільно зав’язуємо пакет і старанно трясемо його для того, щоб всі складові перемішалися між собою.
- Ми залишаємо овочі просочуватися сіллю, цукром і оцтом мінімум на три години в холодильній камері, а краще – на ніч.
Приємного апетиту!