Гречана крупа цінна і корисна, з неї готують велику кількість страв. Гречаний суп з куркою відмінно підійде для ситного сімейного обіду. Це повсякденне блюдо не тільки ситне, але і смачне.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка 300 гр.
- Вода 2 л.
- Картопля 2 шт.
- Гречка ¾ ст.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Рослинна олія 30 мл.
- Петрушка 2 гілки
- Сіль за смаком
Кроки
- Курку помийте, перекладіть в каструлю, залийте її водою, додайте трохи солі. Поставте каструлю на вогонь, після закипання знімайте з поверхні піну. Варіть курку 35-40 хвилин. Готове м’ясо витягніть з бульйону.
- Картоплю очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть картоплю в бульйон, проваріть її 5-7 хвилин.
- Гречку промийте водою і додайте в каструлю до картоплі.
- Цибулю і моркву дрібно наріжте. На рослинній олії пасеруйте овочі до м’якості. Перекладіть обсмажені овочі в бульйон.
- Коли картопля і гречка будуть готові, додайте в суп рубану зелень і куряче м’ясо.
Подавайте суп гарячим до обіду.
Приємного апетиту!