Ситний і поживний суп-пюре: до відвареної брокколі додаємо курку, сир і бульйон. “Пов’язуємо” інгредієнти ніжними вершками і пробиваємо блендером. Нічого складного – а на виході смачна перша страва, яка сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Курка ½ шт.
- Капуста брокколі 700 гр.
- Вершки 10% 200 гр.
- Сир плавлений 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль 1 щіпка
- Морква 1 шт.
Кроки
- Очищаємо цибулю і моркву. Курку промиваємо. Розміщуємо птицю з морквою і цибулею в каструлю, заливаємо водою в такій кількості, щоб ледь покрити тушку, підсолюємо. Відварюємо курку до такого стану, щоб м’ясо легко відділялося від кісток. Після варіння курку витягаємо, м’ясо відокремлюємо. Бульйон для цього супу не використовується, однак, якщо ви хочете зробити блюдо особливо ситним, можна пустити його в хід.
- Брокколі промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Після варіння суцвіття дістаємо, бульйон зберігаємо.
- Брокколі разом з куркою подрібнюємо в блендері.
- Сир натираємо на тертці. Розчиняємо його в бульйоні з-під брокколі.
- З’єднуємо в одній ємності овочевий бульйон з сиром, пюре з курки і брокколі, вливаємо вершки, досолюємо за смаком. Ще раз змішуємо занурювальним блендером. Бажану консистенцію регулюємо водою або бульйоном. Подаємо готовий суп в гарячому вигляді. Додатково можна подати грінки.
Приємного апетиту!