Рецепти квашених помідорів
Захотілося гостренької смакоти – приготуй квашені помідори. Переглянь фото рецепти, дізнайся час, потрібний для квашення, енергетичну цінність, кількість отриманих порцій. Створи всенародно улюблену, ароматну і незрівнянно смачну домашню закусочку!
Як заквасити помідори
Вибирай відмінні перевірені рецепти квашених помідорів на ресурсі Смачного. Спробуй наситити смак томатів різноманітною пряною зеленню, солодким перцем, різними пропорціями солі і цукру, хроном і часничком. Квасити помідори можна цілий рік!
При даному виді соління найсмачніше виходять помідори з літніх грунтових сортів, але тепличні за смаком їм не поступаються. Для засолювання підходять томати будь-якого ступеня дозрівання, крім перезрілих. Плоди бажано підбирати одного кольору і розміру. Так вони рівномірно просоляться і заквасяться. Найбільш зручні у вживанні не великі помідори з плотненькою м’якоттю.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах квашених помідорів:
- Кріп.
- Помідори.
- Цукор.
- Петрушка.
- Помідори зелені.
Цікавий рецепт:
- Ретельно перемити томати. Відсортувати за розмірами і ступенем дозрівання.
- Наколоти плоди біля основи.
- Закрити дно вимитої посудини нарізаною зеленню, додати часточки часничка, горошинки гіркого і запашного перчика, кілька листочків лавра, гвоздичку, селера.
- Щільно наповнити помідорами ємності. По верху додатково покрити свіжим зеленим кропом, петрушкою.
- У закипілій воді розвести сіль (цукор за бажанням). Розсіл остудити.
- Залити помідори до самого верху. Покрити марлевою серветкою. Поставити на помідори невеликий вантаж.
- Залишити тару з томатами в теплому місці на тиждень.
П’ять найшвидших рецептів квашених помідорів:
- Квашені помідори з болгарським перчиком.
- Квашені зелені помідори з часником і зеленню на зиму.
- Квашені зелені помідори в каструлі.
- Квашені помідори з зеленню.
- Квашені зелені помідори на зиму в банках.
Корисна порада:
- Марлеву серветку необхідно періодично промивати, так як на ній буде збиратися цвіль.
- Кількість розсолу готувати з “запасом” приблизно на склянку. Помідори вбирають розсіл, і його необхідно доливати в міру потреби.
- Заливати помідори можна і холодним розсолом, і гарячим.