Варення з малини – один з найпоширеніших видів варення з садових ягід. Без малинового варення рідко обходяться домашні заготовки консервованої продукції на зиму.
Як варити малинове варення
Малина для приготування варення з неї відбирається хорошої якості, не млява, не перестигла, не зіпсована. Звичайну малину не миють спеціально перед приготуванням варення з неї, досить її очистити від гілочок, листочків.
Якщо ягоди миють, то роблять це максимально обережно, щоб не зім’яти їх, і відразу ж після промивання дати стекти воді з них, відкинувши промиту малину на друшляк.
Варення з ягід малини готують різними способами – за допомогою тривалого уварювання малини в цукровому сиропі на повільному вогні до дуже густого стану варення. Також широко поширений спосіб варіння варення з малини – «п’ятихвилинний», коли ягоду в цукровому сиропі доводять до кипіння, кип’ятять на повільному вогні п’ять хвилин, потім дають настоятися і розкладають по стерилізованим банкам.
Існує вид “живого” варення з малини, в якому ягоди перетираються з цукром без подальшого кип’ятіння. Таке варення має яскравий малиновим ароматом, в ньому збережена вся користь ягід. Однак, це варення швидкопсувне, незважаючи на високий вміст в ньому цукру, тому зберігають його зазвичай в холодильнику і вживають в їжу в першу чергу.
Варення з малини використовують в їжу, як сироп для його додавання до десертних страв, випічки. Часто використовують як начинку у відкритих пирогах з дріжджового тіста.
25 хв2
Малина та полуниця – не зовсім звичне поєднання для варення. Однак на смак воно виходить просто чудовим! Обидві солодкі та ароматні ягоди відмінно доповнюють один одного і складають...
2 год 0 хв12
Під час заготовок на зиму саме час поповнити кулінарну книгу новими рецептами. Яскрава і смачна заготівля на зиму вийде з ревеню і малини. Варення має ніжний смак, красивий...
1 год 20 хв1
Варення з лохини з малиною на зиму – це оригінальні ласощі, перед якими буде важко встояти. Такий продукт порадує насиченим смаком і яскравим ягідним ароматом. Для приготування частування...
15 хв2
Дивовижне, дуже швидке варення з ароматом свіжої м’яти, будь-який нудний зимовий день по праву зробить яскравим і барвистим. М’яту при бажанні можна замінити мелісою.
9 год 30 хв2
Будемо готувати варення в кілька етапів, ягоди по-різному готуються, але їх поєднання в одному рецепті — це просто смакота! Вишеньки залишаються цілими, варення густе, має вишневий смак і.
4 год 0 хв2
Варення з лимона і малини — це поєднання найважливіших вітамінів в зимову пору. Його відмінно їсти при застуді або для зміцнення імунітету і попередження хвороб взимку. Дуже незвичайний...
4 год 0 хв3
Це один із старовинних рецептів, по ньому малинове варення готували ще наші бабусі. У ньому багато цукру і тому воно стоїть дуже довго, при цьому лимонна кислота додасть...
1 год 45 хв2
Малинове варення – п’ятихвилинка це прекрасний спосіб приготувати десерт на зиму, витративши трохи часу, і зберігши максимально користь свіжих ягід. Цей рецепт припаде до
1 год 20 хв4
За рахунок вмісту пектину можна в варення сміливо зменшувати кількість цукру. Варення вийде густим і корисним, адже пектин — є своєрідним рослинним санітаром, який виводить з організму токсини.
50 хв2
Дуже смачне варення з двох видів ягід. Солодка малина відмінно поєднується з кислуватою червоною смородиною. А який у варення аромат! Це відмінні і корисні ласощі, яке ви із...
2 год 0 хв1
Всім відомо, що в найніжнішої, на перший погляд, Малині є мікро-кісточки, які деяким можуть не подобатися. Якщо ви любитель однорідної консистенції без будь-яких вкраплень, то цей рецепт для.
4 год 0 хв5
Неймовірно простий спосіб приготування варення з малини на зиму, який не вимагає навіть його варіння. Інгредієнти такі ж прості, як і в попередніх рецептах: цукор і малина. Готується...
7 год 0 хв1
Цей рецепт відмінно підійде для тих, хто не любить рідке варення. Желатин робить консистенцію ласощів дуже густою, при цьому, не надаючи впливу на смак. Готується малинове варення в...
3 год 5 хв1
Якщо ви шанувальник цілісних ягід малини в варенні, то це рецепт створений спеціально для вас. На початковому етапі все просто: ягоди точно так же з’єднуються з цукром і...
14 год 0 хв1
Цей рецепт малинового варення не складніше попереднього. Єдина відмінність в трохи меншій кількості цукру – воно виходить трохи кислуватим, але від цього ще більш цікавим на смак.
13 год 0 хв4
Цей класичний рецепт підійде всім, хто не хоче занадто довго возитися з приготуванням, а смачного варення хочеться. Готується воно настільки просто, що впорається навіть той, хто жодного разу.