Як приготувати малинове варення без кісточок

малинове варення без кісточок

Всім відомо, що в найніжнішої, на перший погляд, Малині є мікро-кісточки, які деяким можуть не подобатися. Якщо ви любитель однорідної консистенції без будь-яких вкраплень, то цей рецепт для вас. Варення виходить легким, ніжним і гладким, дуже схожим на конфітюр.

Обсяг інгредієнтів не вказано, так як все залежить від того, скільки у вас вийде напіврідкої маси після того, як протрете ягоди через сито. Цукор додавайте в пропорціях 1: 1. Готується варення нітрохи не складніше, ніж в попередніх рецептах.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Переберіть малину, видаливши все сміття і плодоніжки. Якщо сумніваєтеся в умовах зростання ягід, промийте її в холодній воді.
  • Перетріть малину через дрібне сито в глибокий посуд (не забудьте попередньо зважити посуд, щоб потім вирахувати, який обсяг малинової маси у вас вийшов).
  • В отриманий сік від малини введіть ту ж кількість цукру, скільки у вас вийшло малинового соку. Тобто, наприклад, на 500 грам соку потрібно 500 грам цукру. Все ретельно перемішайте.
  • Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. У процесі варіння знімайте піну, що утворюється. Коли варення закипить, зменшіть вогонь і готуйте ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи, щоб конфітюр став більш густим.
  • Перелийте варення в банку.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь