Рецепти варення з порічок
Приготуй виключно корисне варення з червоної смородини. Дивись на “смачного” найцікавіші рецепти з фото, докладним поетапним описом, розрахованими часом, необхідним на приготування, порціями, калорійністю. При необхідності будь-який інгредієнт варення легко замінюється.
Як варити варення з порічок
Заготовити на весь рік смачну, з невеликою приємною кислинкою консервацію просто з рецептами варення з порічки. В асортименті представлені рецептури з малиною, агрусом, апельсинами і яблуками. Згодом приготування від семи хвилин до шести годин.
За вмістом вітаміну С червона смородина ні трохи не поступається навіть малині. Ягода багата залізом і йодом. Настоянку з її листя використовують в якості відмінного сечогінного засобу.
Смородинку перед приготуванням слід перебрати. Потім перемити і гарненько підсушити. Особливо, якщо рецепт не передбачає додавання води.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів:
- Цукор.
- Червона смородина.
- Малина.
- Яблука.
- Чорна смородина.
Цікавий рецепт:
- Видалити у яблучок насіння, плодоніжки. Очистити шкірку, нарізати м’якоть на кубики.
- Викласти фрукти в воду з додаванням лимонної кислоти.
- Витримати хвилин 10 і відкинути на друшляк. Дочекатися, поки вода гарненько стече.
- Приготувати сиропчик з води і цукру.
- Залити ним яблучка. Варити хвилин 10.
- Чисту перебрану смородинку додати до яблук.
- Закип’ятити ягідно-фруктову суміш і відставити на чотири години.
- Потім знову проварити.
- Розкласти по банках і закатати.
П’ять найшвидших рецептів варення з червоної смородини:
- Варення з порічок 5 хвилинка.
- Джем з червоної смородини п’ятихвилинка.
- Джем малина смородина.
- Джем із замороженої червоної смородини.
- Джем зі смородини на зиму простий.
Корисна порада:
- Додати десерт більш кисленьким допоможе додавання лимона, нарізаного тоненькими часточками, або лимонної кислоти.
- Для додання страві цікавого вигляду можна додати трохи чорної смородини.
- Ласощі можуть стати відмінною добавкою до морозива, млинців і оладок. Використовуватися як начинка у випічці. Або просто вживатися вприкуску до чаю.