Закуски на Новий 2021 рік

Хочете зустріти Новий 2021 рік по-особливому, щоб свято запам’яталося надовго? Тоді варто вже зараз подумати над тим, що готувати нове і цікаве в рік Бика. У цій збірці зібрані кращі рецепти оригінальних і смачних закусок на новорічний стіл.

Жульєн в тарталетках з грибами

Жульєн, приготований в маленьких тарталетках, – неймовірно смачна гаряча закуска на Новий 2021 рік. Це ідеальне блюдо для тих випадків, коли без особливих клопотів на кухні потрібно справити приємне враження на запрошених гостей.

Інгредієнти:

  • 12 пісочних тарталеток;
  • 400 г шампіньйонів або інших грибів;
  • 1 цибуля ріпчаста;
  • 2 столові ложки соняшникової олії (для смаження);
  • 150 грамів жирної сметани;
  • 120 грамів твердого сиру;
  • суміш італійських трав – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • 1 щіпка цукрового піску;
  • перець мелений – за смаком;
  • 3 щіпки борошна пшеничного.

Приготування:

  • Очистити цибулю ріпчасту від лушпиння і нарізати ножем дрібними кубиками. Викласти на розпечену сковороду з додаванням рослинної олії і обсмажити протягом 7 хвилин.

  • Печериці промити під проточною водою, трохи просушити і порізати середніми кубиками. Викласти подрібнені гриби в сковороду до цибулі, обсмажувати до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  • Додати кілька щіпок борошна і перемішати вміст. Посипати прованськими травами, обсмажити протягом 2 хвилин.

  • На останньому етапі додати сметану, гарненько все перемішати і довести суміш до загустіння.

  • Після вимкнення вогню додати перець мелений, сіль і щіпку цукру за смаком. Останній інгредієнт допоможе збалансувати смак, якщо для приготування використовувалася кислувата сметана.

  • Підготувати пісочні тарталетки, викласти в них готову грибну начинку і рівномірно розподілити ложкою.

  • Натерти сир на тертці і посипати кожну тарталетку.

Викласти в тарталетки на деко і помістити в попередньо розігріту духовку. Запікати протягом 5-10 хвилин до появи рум’яної скоринки. Готову гарячу закуску можна посипати зеленню і подати до столу на Новий 2021 рік.

Рийет з скумбрії

Простий рецепт з фото, скориставшись яким, легко приготувати незвичайну рибну закуску до свята. Таку різновид паштету з скумбрії можна використовувати в якості намазування для бутербродів і тарталеток.

Інгредієнти:

  • 2 тушки свіжої скумбрії;
  • 3 штуки цибулі-шалот;
  • 2 моркви;
  • 1 столова ложка гірчиці;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 2 столові ложки сметани жирністю 20%;
  • паприка мелена, естрагон, коріандр, чебрець – за смаком;
  • 1 лавровий лист.

Приготування:

  • Попередньо скумбрію розморозити при кімнатній температурі. Кожну тушку очистити від нутрощів і відрізати голову, кілька разів промити під проточною водою.
  • У глибоку каструлю викласти скумбрію, додати лавровий лист, очищену цибулю-шалот і моркву. Посипати дрібкою чебрецю і залити білим вином. Додати перець мелений і сіль за смаком. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Після накрити каструлю кришкою і зняти з плити, охолодити протягом 15 хвилин.

  • У риби видалити кістки і шкірку, розім’яти до однорідного стану за допомогою виделки. Залишився бульйон процідити через сито.
  • До подрібненої скумбрії додати дрібно порізану цибулину, гірчицю, 2 ложки сметани, естрагон, мелений перець, паприку, сіль за смаком і коріандр. Всі інгредієнти перемішати до отримання однорідної консистенції.

Готовий рийет розвести її бульйоном до отримання бажаної консистенції. Помістити паштет із скумбрії на кілька годин в холодильник для охолодження. Рибну закуску намазати на хліб і подати до столу.

Млинцеві мішечки з рибною начинкою

Не знаєте, що готувати нове і цікаве в рік Бика? Тоді зверніть увагу на цю класичну закуску. Рожеві мішечки з млинців з рибною начинкою чимось нагадують Діда Мороза. Новорічна закуска виходить дуже простий і смачної.

Для млинців:

  • 180 мл кефіру;
  • 1 варена буряк;
  • 1 чайна ложка цукрового піску;
  • 1 яйце;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • 3 столові ложки борошна.

Для начинки:

  • 150 грам філе оселедця;
  • 5 пір’їн зеленої цибулі;
  • 2 яйця;
  • 1 столова ложка майонезу.

Приготування:

  • Для приготування тонких млинчиків по простому рецептом з фото змішати всі компоненти, крім пшеничного борошна.
  • Очистити від шкірки попередньо відварений буряк, натерти в окрему ємність на дрібній тертці. За допомогою марлі вичавити сік з буряка і додати в тісто.

  • На останньому етапі ввести муку і перемішати до однорідного стану, щоб у готовому тісті не було дрібних грудочок.

  • Розжарити сковороду на середньому вогні, додати 2 ложки соняшникової олії. Вилити в сковороду половину ополоника тіста і рівномірно розподілити по поверхні. Випікати млинці з двох боків до золотистої скоринки.

  • Тепер можна зайнятися приготуванням начинки. Дрібними кубиками порізати філе оселедця.
  • Круто відварити два яйця, очистити від шкаралупи і нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці.

  • Промитий під проточною водою зелену цибулю порізати як можна дрібніше.
  • Змішати всі інгредієнти подрібнені в салатник і заправити нежирним майонезом.
  • Викласти один млинець на плоску тарілку, зверху – столову ложку начинки.

  • Краї млинця акуратно зібрати руками, щоб начинка виявилася усередині, і зав’язати пір’їнкою зеленого лука.

Оригінальна закуска на Новий 2021 рік готова, можна подавати її до святкового столу.

Святкові бутерброди з крабовими паличками і сиром

Тепер не потрібно думати про те, що готувати нове і цікаве в рік Бика. Незвичайний варіант подачі салату у вигляді закуски на Новий 2021 рік припаде до смаку всім присутнім за святковим столом. За бажанням для додання страві пікантного смаку можна додати в салат трохи солоного огірка.

Інгредієнти:

  • 200 г батона;
  • 1 огірок свіжий;
  • 10 грамів масла вершкового;
  • 120 грамів крабових паличок;
  • 100 г плавленого сиру;
  • сіль – за смаком;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • 2 гілочки свіжого кропу.

Приготування:

  • Першим ділом по представленому рецептом з фото приготуємо намазки для майбутніх бутербродів. Під проточною водою промити свіжий огірок, просушити паперовими рушниками. Нарізати разом зі шкіркою дрібними кубиками.
  • Очистити від упаковки крабові палички, нашаткувати невеликими кубиками. Огірки і крабові палички викласти в салатник.

  • На дрібній тертці натерти очищену плавлений сирок. А щоб було зручніше, можна помістити його заздалегідь в морозилку хвилин на 7-10.

  • Склад салату можна урізноманітнити свіжим кропом. Промити гілочки зелені, дрібно нарізати і додати до інших інгредієнтів.
  • Вміст салатника посолити за смаком і заправити кількома ложками майонезу.

  • Тонкими скибочками нарізати підготовлений батон.
  • Кожен скибочку трохи підсушити на попередньо розігрітій сковороді з додаванням вершкового масла.

На хрусткі скибочки батона викласти по одній столовій ложці салату і рівномірно розподілити. Незвичайна закуска готова, можна подати її не тільки на Новий 2021 рік, але і на будь яке інше свято.

Бутерброди з авокадо

Любите авокадо, але не знаєте, що можна приготувати з цього екзотичного фрукта? Спробуйте прості і смачні бутерброди, які напевно припадуть до смаку любителям правильного харчування.

Інгредієнти:

  • 3 середніх авокадо;
  • батон нарізний;
  • ½ Червоної цибулини;
  • 3 варених яйця;
  • 1 скибочка лимона;
  • 2 зубчики часнику;
  • перець мелений, сіль – за смаком;
  • 2 столові ложки сметани або знежиреного майонезу.

Приготування:

  1. Попередньо відварити до готовності два яйця, очистити від шкаралупи і порізати маленькими кубиками. Перекласти в глибокий салатник.
  2. Половинку червоної цибулини очистити і нарубати ножем як можна дрібніше.
  3. Два авокадо розрізати навпіл, очистити від шкірки і видалити великі кісточки. Зверху полити авокадо соком лимона (так порізаний фрукт не потемніє). Очищену м’якоть порізати невеликими кубиками. Викласти в салатник.
  4. Залишилося заправити порізані інгредієнти двома ложками сметани або знежиреним майонезом. Приправити закуску сіллю і меленим перцем за смаком, весь вміст перемішати до однорідності.

Порізані скибочки батона змастити підготовленою начинкою, рівномірно розподілити. Готові бутерброди прикрасити зеленню і подати до столу на Новий 2021 рік.

Закуска з омлету з тунцем

Для тих господинь, які думають над тим, що готувати нове і цікаве в рік Бика, рекомендуємо взяти на замітку цю апетитну закуску. Головне, заздалегідь придбати тонкий лаваш, щоб потім швидко загорнути в нього омлет з начинкою.

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваша;
  • 2 столові ложки тертого твердого сиру;
  • 5 свіжих яєць;
  • 2 гілочки петрушки;
  • ½ Чайної ложки меленої паприки;
  • перець мелений, сіль;
  • 2 банки консервованого тунця у власному соку;
  • 2 столові ложки масла рослинного;
  • маслини або оливки без кісточок.

Приготування:

  • Яйця розбити в глибоку миску, збити до отримання однорідності за допомогою віночка. Додати мелені паприку і перець, посолити.
  • Твердий сир натерти на тертці і викласти до збитих яєць, додати подрібнену зелень.
  • Ложку рослинної олії влити в сковороду і розігріти на середньому вогні. Викласти половину порції збитої яєчної маси. Обсмажити з одного боку до золотистого кольору, після чого перевернути і довести до готовності.

  • Один лаваш викласти на стіл і розгорнути, зверху розмістити готовий омлет.
  • Злити всю рідину з консервованого тунця. Рибу розім’яти до отримання однорідної суміші за допомогою вилки, викласти поверх омлету і рівномірно розподілити.

  • Порізані маслини або оливки без кісточок порізати невеликими шматочками і розкласти поверх риби. Весь вміст скрутити в тугий рулет.

  • Такі ж дії потрібно повторити з рештою лавашем, омлетом і рибою. Обидва готових рулету обернути фольгою і на пару годин помістити в холодильник.
  • Після чого товстими шматочками нарізати кожен рулет і подати в якості ситної закуски на Новий 2021 рік.

Мус з курячої печінки

Повітряний і дуже ніжний мус, приготований з курячої печінки, можна намазати на тости або акуратно викласти в тарталетки і подати на святковий стіл. Готується така проста і смачна закуска всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячої печінки;
  • 120 грамів масла вершкового;
  • 1 цибулина;
  • 50 мл жирних вершків;
  • 1 щіпка чебрецю;
  • 1 щіпка солі;
  • по щіпці меленого перцю і запашного;
  • 50 мл коньяку.

Приготування:

  • Гарненько курячу печінку промити, видалити все зайве і просушити за допомогою паперових рушників. Так як куряча печінка не має гіркуватого присмаку, немає потреби попередньо замочувати її в молоці.

  • Масло вершкове розтопити на розігрітій сковороді. Очистити від лушпиння ріпчасту цибулю, дрібно порізати і викласти на сковороду, обсмажувати до отримання золотистого відтінку. Через кілька хвилин додати підготовлену курячу печінку. Обсмажувати субпродукт до повної готовності.

  • У чашу блендера викласти смажену печінку разом з цибулею. Вилити 50 мілілітрів коника в сковорідку, де обсмажувався субпродукт, уварити протягом декількох хвилин, щоб алкоголь випарувався. Після цього вилити до продукту.

  • Збити всі вміст за допомогою блендера до однорідності протягом 20 секунд. Ввести сіль та інші спеції за смаком, знову добре збити.
  • Розтопити масло і влити в отриману суміш у три етапи. Збити блендером ще одну хвилину. А щоб готовий мус вийшов дуже смачним і пухким, потрібно пропустити його через дрібне сито.

  • В окремій ємності збити вершки до утворення щільних піків і акуратно змішати з печінкою. У результаті повинна вийти однорідна консистенція. Готову суміш перекласти в підходящу скляну ємність і потримати в холодильнику протягом 3 годин.

  • Після застигання готовий мус з печінки повинен добре тримати форму. Намазати мус на підготовлені тости або акуратно викласти в тарталетки, прикрасити скибочками огірка і подати до столу.

Думаючи над тим, що готувати нове і цікаве в рік Бика, потрібно враховувати переваги символу майбутнього року. Представлені рецепти святкових страв допоможуть урізноманітнити святковий стіл на Новий 2021 рік.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь