Закуски в тарталетках на Новий рік 2021

Закуски, приготовлені в тарталетках, дуже ефектно виглядають на святковому столі. Таке блюдо можна подавати як холодним, так і гарячим. В якості начинки можна використовувати будь-які інгредієнти за смаком. Представляємо кращу добірку рецептів з фото приготування незвичайних закусок на Новий 2021 рік.

Картопляні тарталетки з куркою

Звичайну картоплю можна використовувати для приготування закусок. Такі хрусткі тарталетки з курячою начинкою зникнуть першими. Готову закуску можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • 300 грамів курячої грудки;
  • ½ шт. білої цибулі;
  • приправа для курки;
  • 8 печериць;
  • 1 болгарський перець;
  • соняшникова олія;
  • сіль – за смаком;
  • 70 грамів твердого сиру.

Приготування:

  • Очистити від шкірки картоплю, подрібнити за допомогою терки, гарненько промити у воді і віджати руками. Посолити за смаком, додати натертий часник і одне яйце. Всі компоненти перемішати. Якщо картопля дасть багато соку, потрібно його злити.

  • Отриману картопляну суміш викласти у формочки і добре прим’яти ложкою або руками. Помістити тарталетки в розігріту духовку і запекти до готовності.

  • В нагрітому маслі до готовності обсмажити куряче філе. Охолодити і порізати дрібними шматочками.
  • Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, дрібно порізати. Також дрібними кубиками порізати печериці та очищений болгарський перець. Обсмажити до напівготовності в соняшниковій олії.

  • На тертці з великими отворами натерти твердий сир.
  • Готові тарталетки викласти кілька ложок курячого м’яса. Зверху рівномірно розподілити обсмажені овочі і посипати тертим сиром.

Встановити в розігріту духовку і запікати близько 7 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Викласти на блюдо, прикрасити зеленню і подати до столу.

Гаряча закуска з рибною начинкою

Швидкі в приготуванні, смачні і незвичайні закуски в тарталетках з рибною начинкою. Їх можна приготувати на Новий 2021 рік або подати на сніданок або вечерю в якості перекусу. За бажанням, цей рецепт з фото можна урізноманітнити, додавши інші овочі за смаком.

Інгредієнти:

  • 1 банку консервованого тунця;
  • 80 грам твердого сиру;
  • 15 тарталеток;
  • по одній щіпці солі і меленого перцю;
  • 1 ч. л. сушеного базиліка;
  • 500 г замороженої овочевої суміші;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 стебел зеленої цибулі.

Приготування:

  • Очистити зубчики часнику, розчавити за допомогою плоскої сторони ножа і дуже дрібно нарубати.
  • Розігріти олію соняшникову олію в сковороді, додати подрібнений часник і обсмажити до рум’яного кольору. Викласти заморожені овочі, обсмажити близько трьох хвилин.

  • Додати перець мелений і сіль за смаком, сушений базилік, перемішати і продовжувати обсмажувати ще 5 хвилин.
  • Готові овочі перекласти в миску і остудити при кімнатній температурі.

  • Твердий сир натерти на тертці з дрібними отворами.
  • З консервованого тунця злити всю рідину. Рибу подрібнити за допомогою виделки.
  • Змішати обсмажені овочі з тертим сиром і подрібненою консервованим тунцем.

Кожну тарталетку начинити рибно-овочевою масою, викласти на деко. Розігріти духовку до 180 °С, помістити деко з тарталетками і запекти в протягом 5-7 хвилин. Посипати дрібно порізаною зеленою цибулею і подати до столу.

Закуска з червоною рибою

Мініатюрні тарталетки з червоною рибою — дуже смачна і барвиста закуска до будь-якого свята. Для приготування страви краще підготувати неглибокі тарталетки з пісочного тіста. Їх можна приготувати з будь-якою начинкою зі смаком.

Інгредієнти:

  • 6 перепелиних яєць;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 6 скибочок філе слабосоленої червоної риби;
  • 150 грам сиру;
  • майонез;
  • 12 тарталеток з пісочного тіста;
  • 1 столова ложка червоної ікри;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю.

Приготування:

  • Яйця перепелині круто відварити, охолодити і очистити від шкаралупи. Кожне перепелине яйце розрізати навпіл.

  • Філе червоної риби розділити на тонкі смужки шириною не більше 0,5 см. Згорнути рибу у вигляді бортів по краях тарталеток.
  • Додати в сир мелений перець і лимонний сік, ретельно перемішати інгредієнти.

  • Кожну тарталетку наповнити сирною начинкою.

  • Зверху кожної тарталетки викласти половинку перепелиного яйця, прикрасити листям свіжої петрушки.

Зробити кілька крапель майонезу, а зверху прикріпити по 2-3 ікринки. Посипати меленим перцем і можна подавати гостям.

Закуска з крабовими паличками і сиром

Простий рецепт з фото приготування тарталеток з крабовими паличками. Готується така закуска легко і виходить дуже смачною. Приготувати страву можна на Новий 2021 рік або інше свято.

Інгредієнти:

  • 3 крабові палички;
  • 2 яйця;
  • 8 тарталеток;
  • 1 невеликий свіжий огірок;
  • 8 відварених креветок;
  • 3 столові ложки майонезу;
  • свіжий кріп (для прикраси).

Приготування:

  • Щоб закуска виглядала красиво, всі інгредієнти краще подрібнити дрібними кубиками однакового розміру. Змішати в глибокому салатнику дрібно порізаний свіжий огірок, нарізані крабові палички.

  • Відварити яйця до готовності, очистити і порізати. Викласти подрібнені яйця в салатник до решти інгредієнтів, додати порізаний кріп і майонез.

Всі інгредієнти перемішати до однорідності. Готову начинку акуратно розкласти по тарталеткам, зверху — по одній вареної креветці і прикрасити свіжим кропом.

Жульєн в тарталетках

Грибний жульєн в тарталетках — варіант простий і дуже смачної гарячої закуски до святкового столу. Страва з грибів з хрусткою сирною скоринкою має чудовий смак. Готується така закуска без особливих клопотів.

Інгредієнти:

  • 12 тарталеток з пісочного тіста;
  • 400 грамів печериць;
  • 3 щіпки борошна;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • 1,5 чайні ложки суміші італійських трав;
  • сіль і мелений чорний перець за смаком;
  • 150 грам сметани;
  • 1 щіпка цукрового піску;
  • 100 грам сиру.

Приготування:

  • Дрібно порізати очищений ріпчасту цибулю, обсмажити до рум’яного кольору в олії на середньому вогні.
  • Гриби промити під проточною водою, злити всю рідину, дрібно порізати і викласти в сковороду до цибулі. Обсмажувати овочі протягом 10-12 хвилин, поки не випарується сік, який дадуть гриби.
  • Гриби посипати борошном, додати сушені трави і обсмажити ще 2-3 хвилини.

  • У сковороду ввести сметану, перемішати і довести до кипіння. Продовжувати готувати до загустіння (близько двох хвилин).
  • Додати перець мелений і сіль за смаком. Якщо сметана дає соусу легку кислинку, можна всипати в суміш щіпку цукрового піску.

  • Підготовлений грибний жульєн рівномірно розподілити по тарталеткам. Присипати тертим сиром, викласти на деко.

Розігріти духовку до температури 180°С і запекти до появи рум’яної сирної скоринки. Гарячу закуску можна подавати до столу.

Тарталетки з креветками та авокадо

Рецепт з фото закуски в тарталетках з авокадо і креветками — вишукане блюдо, яке можна подати на Новий 2021 рік або приготувати на фуршетний стіл. Морепродукти і алігаторова груша складають дуже оригінальне і смачне поєднання, яке сподобається гостям.

Інгредієнти:

  • половина авокадо;
  • 10 креветок;
  • 0,5 шт. свіжого огірка;
  • 5 тарталеток;
  • 60 грам сирного сиру;
  • перець мелений чорний, сіль-за смаком;
  • свіжий кріп.

Приготування:

  • Половинку невеликого авокадо очистити від шкірки, порізати кубиками. Додати чорний мелений перець, сіль за смаком, сирний сир. Всі інгредієнти перемішати. Розім’яти до однорідного стану за допомогою виделки або подрібнити блендером. У результаті повинна вийти дуже м’яка однорідна паста.

  • Заздалегідь підготувати пісочні тарталетки. Кожну наповнити отриманою пастою.

  • Зверху додати по тонкій скибочці свіжого огірка, як на фото.

Доповнити тарталетки відвареними креветками – по 2-3 штуки на кожну. Посипати дрібно порізаним кропом і подати гостям.

Закусочні тарталетки з двома начинками

Ще один цікавий рецепт з фото смачної закуски в тарталетках, які можна подавати на будь-яке свято, в тому числі і на Новий 2021 рік. Для приготування начинки використовується м’ясо консервованого кроля, за бажанням закуску можна приготувати з вареними креветками.

Для першої начинки:

  • 1 банку консервованого м’яса криля;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • по 2 ложки майонезу і сметани;
  • свіжий огірок і зелень для прикраси.

Для другої начинки:

  • твердий сир;
  • крабові палички;
  • зубчики часнику;
  • майонез;
  • ківі для прикраси.

Приготування:

  • Відварені до готовності яйця очистити і порізати як можна дрібніше.
  • З консервованого м’яса криля злити всю рідину, подрібнити до однорідної суміші за допомогою виделки.
  • Ріпчасту цибулю порізати кубиками, обсмажити в розігрітій олії до рум’яного кольору.

  • Поєднати в мисці м’ясо криля, обсмажену цибулю і яйця. Заправити інгредієнти соусом зі сметани і майонезу.
  • Готовим салатом наповнити тарталетки, посипати порізаною зеленню і прикрасити тонкими скибочками огірка.

  • Для приготування другої начинки очищений часник пропустити через прес. Крабові палички натерти на дрібній тертці. Змішати часник з крабовими паличками, заправити соусом.
  • Тарталетки наповнити готовою начинкою, прикрасити скибочками ківі.

Такі смачні і пікантні закуски в тарталетках можна приготувати на свято. Якщо на Новий 2021 рік хочеться приготувати особливі святкові страви, обов’язково варто включити в меню оригінальні рецепти з фото холодних і гарячих закусок.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь