Не втомлююся повторювати, що заливний пиріг — найкраще, що могли придумати господині для інших господинь. Ніякої метушні з тестом, проста начинка, а на виході виходить смачне і цікаве частування. А яке роздолля для фантазії!
Останнім часом я частенько готую заливний пиріг на кефірі. В якості наповнення вибираю різний фарш, залежить від настрою. І з курятиною, і з індичкою, і з яловичиною виходить смачно. А часточки помідорів роблять випічку симпатичною і надають нові нотки смаку.
- Кефір 400 мл.
- Цибуля ріпчаста 80 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Сода ½ ч. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Свинячий фарш 400 гр.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Помідор 2 шт.
- Очистіть і наріжте цибулю кубиками, обсмажте її в соняшниковій олії на середньому вогні 2 хвилини. Додайте фарш, 0,5 ч. л. солі, перемішайте і готуйте ще 7 хвилин.
- Змішайте яйця з сіллю і цукром, що залишилися. Влийте кефір, всипте борошно і соду, добре перемішайте. Потім додайте соняшникову олію і знову перемішайте.
- Змастіть форму для випікання маслом, вилийте половину тіста. Рівномірно розподіліть м’ясну начинку, залийте тістом, що залишилося. Зверху викладіть часточки помідорів і відправте випікатися при 180 °С на 40-45 хвилин.
Заливний пиріг з фаршем виходить вдалим кожен раз. Завдяки кефіру тісто набуває особливого смаку, легкість і м’якість. Подаю частування і в будні, і на вихідних, і навіть у свята. А які пироги любите ви? Діліться найкращими рецептами!