Побувавши пару років тому у Франції, я вперше спробувала закусочний флан. Це ніжний заливний пиріг з овочами, який там подають у багатьох ресторанах. Приїхавши додому, я відразу ж спробувала його приготувати, і тепер це одна з найпопулярніших закусок в моєму будинку.
Це повітряне блюдо підходить як для приготування в звичайній духовці, так і на мангалі-барбекю. Не бійтеся експериментувати. Цей рецепт універсальний, так що замість перцю і томатів можна використовувати будь-які інші овочі в залежності від сезону і ваших смакових уподобань.
- Черрі 28 шт.
- Куряче яйце 3 шт.
- Вершки 40 мл.
- Сіль за смаком
- Перець болгарський 20 шт.
- Борошно пшеничне 75 гр.
- Олія соняшникова 8 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
- Для цього рецепта краще вибрати дрібний перець. Якщо використовуєте стандартний, скоротіть кількість перцю вдвічі. Промийте овочі і наріжте їх невеликими шматочками.
- У мисці збийте яйця. Додайте туди борошно, вершки і масло. Посоліть і поперчіть за смаком і добре перемішайте всі інгредієнти.
- Змастіть форму для випікання рослинною олією. Викладіть туди овочі і тісто, що вийшло .
- Випікайте флан 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавайте овочеву закуску гарячою.
Якщо плануєте подавати такий заливний пиріг з овочами на святковий стіл, спробуйте запекти флан в порційних формочках. Так він виглядає ще ошатніше. А щоб зробити смак страви більш насиченим, в тісто можна додати трохи тертого сиру.