Я з тих, хто любить вдалий крем більше, ніж сам торт. Тому, коли хочу порадувати себе і дітей, готую цей легкий молочний крем. Його і кремом складно назвати, так як на виході виходить десерт нічим не гірше ресторанного крем-брюле або панна-котти. Сміливо додавайте в нього улюблені ягоди або джем. З малиновим – взагалі бомба!
Секретів немає: тільки правильні пропорції і помірне додавання прянощів. Такий заварний крем з корицею користується популярністю в Сонячній Греції. Адже коли на вулиці спека, а солоденького все одно хочеться, піала такої невагомої смакоти буде як ніколи до речі!
- Молоко коров’яче 1 л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 8 ст. л.
- Желатин 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 6 ст. л.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Кориця 1 ч. л.
- Мускатний горіх 1 щіпка
- Мигдальні пелюстки на смак
- Збийте яйця з корицею і цукром.
- Змішайте борошно з ванільним цукром.
- Поступово додавайте борошно до яєчної суміші.
- Влийте молоко і ретельно все збийте.
- Перелийте майбутній крем в каструльку, включіть середній вогонь.
- Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Якщо любите крем погустіше, то варіть ще хвилин 10 на маленькому вогні.
- Перелийте крем в піали і нехай остигає до кімнатної температури. Такий крем можна їсти як самостійний десерт, а можна використовувати у вигляді начинки для торта, тістечок і т. д.
Основа цього десерту — класичний рецепт заварного крему, проте особливим його роблять кориця з мускатом. Для більш цікавого смаку і святкової подачі рекомендую прикрасити мигдальними пелюстками. Дуже смачно і оригінально!