Здобне тісто з топленим молоком для пасок на Великдень

тісто з топленим молоком для пасок на Великдень

Пасок смачніше, ніж із здобного Олександрійського тіста, ви точно не пробували. Тісто замішується за певною технологією і його не потрібно довго вимішувати. Загалом всіх його принад не описати словами, потрібно спробувати.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
16 год 30 хвДрук
  • Яйця, жовтки і цукор злегка збийте в мисці. Розм’якшене вершкове масло наріжте шматочками, додайте в яєчну масу. У теплому топленому молоці розведіть дріжджі і змішайте з яєчною масою. Опару залиште на 12 годин в теплому місці.
  • Ізюм обшпарте окропом, помийте і просушіть. Додайте в опару сіль, просіяне борошно, родзинки, ванільний цукор і замісіть тісто.
  • Тісто залиште на расстойку в теплому місці на 1,5-2 години.
  • Після цього наповніть форми на 1/3 підросшим тістом. Форми з тістом залиште ще на 1,5-2 години для підйому.
  • Випікайте паски в духовці при 180 градусів 40-50 хвилин. Випічку повністю остудіть і прикрасьте за своїм бажанням.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь