Пасок смачніше, ніж із здобного Олександрійського тіста, ви точно не пробували. Тісто замішується за певною технологією і його не потрібно довго вимішувати. Загалом всіх його принад не описати словами, потрібно спробувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- Молоко коров’яче 1 л.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Масло вершкове 500 гр.
- Куряче яйце 10 шт.
- Жовтки 3 шт.
- Дріжджі свіжі 150 гр.
- Борошно пшеничне 2.5 кг.
- Сіль 1 ч. л.
- Родзинки 200 гр.
- Цукор ванільний 2 пакетика
- Коньяк 2 ст. л.
Кроки
- Яйця, жовтки і цукор злегка збийте в мисці. Розм’якшене вершкове масло наріжте шматочками, додайте в яєчну масу. У теплому топленому молоці розведіть дріжджі і змішайте з яєчною масою. Опару залиште на 12 годин в теплому місці.
- Ізюм обшпарте окропом, помийте і просушіть. Додайте в опару сіль, просіяне борошно, родзинки, ванільний цукор і замісіть тісто.
- Тісто залиште на расстойку в теплому місці на 1,5-2 години.
- Після цього наповніть форми на 1/3 підросшим тістом. Форми з тістом залиште ще на 1,5-2 години для підйому.
- Випікайте паски в духовці при 180 градусів 40-50 хвилин. Випічку повністю остудіть і прикрасьте за своїм бажанням.
Приємного апетиту!