Що приготувати, коли вдома практично все закінчилося? Напевно, у вас, як і у мене, колись виникало таке питання. Спробуйте зробити цибульні деруни.
Дивно, але вони виходять настільки м’якими, що цибулева гіркота повністю відсутня і навіть важко визначити, з чого вони. Поділюся з вами унікальним рецептом самої економної страви.
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Картопля 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Борошно кукурудзяне 2 ст. л.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кмин за смаком
- Чебрець за смаком
- Пластівці пекучого перцю за смаком
- Щоб цибульні деруни вийшли ніжними, потрібно прибрати гіркоту. Для цього наріжемо цибулю півкільцями і складемо в глибоку миску. Потім заллємо 1 літром води, додамо 2 чайні ложки солі і гарненько перемішати.
- Руками відіжмемо цибулю, щоб в воду пішов весь сік, а з ним і гіркота. Перекладемо цибулю в іншу миску. Додамо 2 яйця.
- Тепер потрібно натерти на тертці картоплю і додати до цибулі з яйцями. А потім всипати 4 столові ложки борошна, пшеничного і кукурудзяного.
- На останньому етапі додамо всі спеції. Щоб блюдо вийшло на ваш смак, в рецепт дерунів включите ті приправи, які любите.
- Дрібно нарізаємо петрушку і також всипаємо до цибулі. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
- Ставимо сковороду на вогонь, розігріваємо в ній соняшникову олію і викладаємо ложкою деруни.
- Як тільки краю почнуть підрум’янюватися, перевертаємо на іншу сторону.
- Подаємо зі сметаною або майонезом.
Таке просте і смачне блюдо з лука можна приготувати за лічені хвилини. Це економний варіант на випадок, коли гості на порозі. Зробіть також соус з майонезу і часнику, тоді деруни стануть ще смачніше. Як приготувати деруни з лука? Економний рецепт такої простої і смачної страви припаде до душі любителям швидкої готування. Потрібно трохи часу, і ситна вечеря вже на столі.