У 90-х мама часто готувала нам салат з редькою і морквою. Заправляла свіжі овочі соняшниковою олією і називала вітамінною бомбою. Я спробувала приготувати такий салат своїм дітям, але вони їли з небажанням. Довелося злегка поекспериментувати зі складом, залишивши при цьому редьку.
У підсумку я знайшла золоту середину. Задоволені і діти, і чоловік. До слова, редька підійде абсолютно будь-яка. Якщо вона гірчить, після натирання промийте її кілька разів водою або обдайте окропом. Я люблю маргеланськую редьку за її низьку калорійність і корисні властивості. І смак у неї більш приємний.
- Редька маргеланська 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Сіль за смаком
- Морква 2 шт.
- Куряче яйце 4 шт.
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Розігрійте на сковороді олію і обсмажте подрібнену цибулю протягом 2-3 хвилин. Додайте терту на крупній тертці моркву і сіль. Перемішайте і, не накриваючи, доведіть до готовності на повільному вогні.
- Натріть редьку і відіжміть її від соку. Викладіть остиглі обсмажені овочі в глибоку миску і додайте редьку.
- Відваріть яйця, дайте охолонути, потім дрібно наріжте і додайте до овочів. Посоліть за смаком.
- Заправте салат майонезом і добре перемішайте. Подавайте відразу.
Овочевий салат виходить дуже соковитим, ситним і смачним. Щоб зробити його максимально корисним, майонез готую сама. Сподіваюся, що і ви оціните цей рецепт по достоїнству.