Картопляні оладки надійно закріпили за собою образ ідеального сніданку або вечері. Ви знайдете їх у багатьох меню ресторанів в графі «Сніданки». Дивно, але не тільки у нас так прийнято! Дарфі, рёшті, латкес – все це назви усіма улюблених дерунів. Але в цей раз ми розповімо про незвичайні курячі оладки з картоплею.
У них більше м’яса, ніж картоплі, тому вони з легкістю замінять котлети. Впевнені, ви не раз пробували різноманітити рецепт, але немає нічого простішого і смачніше ніжного курячого філе.
- Куряче філе 650 г.
- Сир плавлений 90 г.
- Куряче яйце 2 шт.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Картопля 250 г.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Підготуйте всі інгредієнти: картоплю почистіть і натріть на крупній тертці, відіжміть сік; куряче філе наріжте кубиками; подрібніть цибулю і натріть плавлений сир.
- Змішайте подрібнені продукти, додайте до них яйця і спеції. Замісіть фарш, додайте до нього сметану і знову перемішайте.
- В останню чергу додайте борошно для отримання клейкого, щільного фаршу.
- Розігрійте сковороду з олією і смажте оладки до повної готовності з обох сторін!
- Готові оладки викладайте на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
Подавайте курячі оладки зі сметаною або вершковим маслом! До слова, це таке блюдо, до якого не зайвим буде гарнір. Трохи овочів – і ситний обід готовий. Співвідношення м’яса і картоплі, звичайно, можна змінювати. Ви вже пробували додавати куряче філе в деруни? Якщо немає, рекомендуємо зберегти цей рецепт!