Для тих, хто втомився від звичних рецептів рибних страв, представляю вам щось новеньке і смачне. Я знаю, що риба в духовці завжди виходить чудово. Ось я і спробувала запекти форель під овочами, та ще й зі сметанно-майонезною заливкою.
Я й подумати не могла, що такий простий рецепт зі звичних інгредієнтів перетвориться в настільки ароматне і смачне блюдо! Риба під соусом – це точно головна прикраса будь-якого столу. Для любителів сирної скоринки можу запропонувати натерти трохи сиру прям в соус.
- Форель 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Олія соняшникова за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Сметана 20% 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- чистите і наріжте рибу порційними шматочками, посоліть і поперчіть з двох сторін. Змастіть форму для випікання олією, викладіть шматочки риби.
- Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Розігрійте на сковороді рослинну олію, пасеруйте цибулю близько хвилини. Потім додайте моркву, перемішайте, посоліть і поперчіть за смаком. Обсмажуйте близько 5 хвилин.
- Щоб приготувати заливку, змішайте яйця, сметану і майонез.
- Рівномірно розподіліть приготовані овочі поверх риби і залийте все соусом. Випікайте 20-25 хвилин в духовці, розігрітій до 190 ° С.
Я використовувала форель для приготування риби під соусом в духовці, але ви можете вибрати і іншу рибу. Вона вийде м’якою і ніжною, просочиться морквою, цибулею і, звичайно ж, простим, але смачним соусом.