Торт «Медовик» приготувати нескладно, правда, на це буде потрібно час. Але сьогодні є дуже цікавий рецепт з фото без розкочування коржів. Всього за 30 хвилин в домашніх умовах можна отримати дуже смачний карамельний десерт для сімейного або святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Куряче яйце 3 шт.
- Масло вершкове 225 гр.
- Тростинний цукор 150 гр.
- Мед квітковий 150 гр.
- Сода 1.5 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно пшеничне 450 гр.
- Для крему
- Сметана 25% 750 мл.
- Цукрова пудра 70 гр.
- Мед квітковий 50 мл.
Кроки
- У сотейник з товстим дном висипаємо цукор і розтоплюємо його на малому вогні, тобто готуємо карамель. Головне – не перепалити її, інакше вона вийде гіркою на смак.
- У карамель відправляємо вершкове масло кімнатної температури, розмішуємо, вогонь вимикаємо.
- Як тільки масло повністю розплавиться, додаємо мед, розмішуємо і всипаємо в соду, також активно все перемішуємо.
- Медово-карамельну масу переливаємо в миску, охолоджуємо до теплого стану і по одному вбиваємо в неї яйця, кожен раз перемішуючи до однорідності.
- Просіваємо борошно і робимо заміс м’якого тіста.
- На деко з пергаментом або килимком викладаємо третю частину тіста, розподіляємо рівним шаром і відправляємо в духовку на 8-10 хвилин (температура 180 °С).
- Готовий корж дістаємо, обрізаємо нерівні краї і розрізаємо на дві частини. Обрізки не викидаємо, вони ще знадобляться.
- Таким же чином випікаємо ще два коржа, кожен ділимо навпіл.
- Для крему беремо жирну сметану і збиваємо її з додаванням цукрової пудри і меду.
- Тепер перемазуємо кремом коржі і збираємо торт
- Верх і боки тортика промазуємо кремом, що залишився.
- Обрізки коржів підсушуємо, подрібнюємо в блендері і крихтою, що вийшла обсипаємо весь торт.
- Даємо десерту просочитися і відправляємо його в прохолодне місце мінімум на 3 години.
Медовий десерт вийде більш ніжним і м’яким, якщо тісто розігріти на водяній бані.