Медовик — класичний рецепт

Медовик класичний рецепт

Якщо правильно підібрати продукти і враховувати деякі нюанси, то торт «Медовик» вийде дуже смачним і ніжним. І якщо ви ще жодного разу не пробували приготувати такий десерт в домашніх умовах, то пропонуємо класичний рецепт з фото торта зі сметанним кремом.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Почнемо з того, що в сотейнику змішуємо яйця з цукром і сіллю, збиваємо міксером або звичайним віночком до однорідності.
  • У збиті яйця відправляємо вершкове масло з медом, ставимо сотейник на вогонь і доводимо масу до кипіння, але ні в якому разі не кип’ятимо, інакше яйця згорнуться.
  • Знімаємо сотейник з вогню, відразу додаємо соду і активно все перемішуємо.
  • Як тільки піна осяде, починаємо порційно прямо в гарячу масу вводити просіяне борошно. Замішуємо м’яке тісто — не потрібно забивати його борошном.
  • Тісто ділимо на потрібну кількість частин, кожну формуємо в колобок, кладемо на присипану борошном тарілку, накриваємо плівкою і прибираємо в прохолодне місце на годину. За цей час воно стане більш щільним і з ним буде легко працювати.
  • Після дістаємо колобки, розгортаємо їх в тонкі коржі і вирізаємо до потрібного діаметру. Обрізки не прибираємо, а випікаємо разом з коржами. Також обов’язково потрібно наколоти корж виделкою по всій поверхні, щоб тісто в процесі випічки не пузирилося.
  • Випікаємо коржі при 170 °С не більше 5 хвилин. Складаємо стопкою і повністю охолоджуємо.
  • Для крему беремо м’яке масло, додаємо до нього цукрову пудру і збиваємо на високій швидкості протягом 5 хвилин.
  • У збите масло додаємо сметану (бажано жирну), знову все збиваємо до однорідності.
  • Сметанний крем рівномірно розподіляємо на всі коржі.
  • На блюдо викладаємо коржі один на одного, рівномірним шаром розподіляємо крем.
  • Бічну частину зібраного торта також покриваємо кремом.
  • Обрізки від коржів подрібнюємо в не дуже дрібну крихту і наносимо по всій поверхні десерту. Прибираємо торт в прохолодне місце мінімум на 2 години, щоб він просочився.

Для випічки краще використовувати рідкий мед, так буде легше замішувати тісто. Але якщо мед зацукрувався, то не біда, просто розтоплюємо його на водяній бані.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь