Шоколадний “Медовик” з заварним сметанним кремом

Шоколадний торт «Медовик» — ще один рецепт з фото приготування смачного десерту. У ньому також випікаються коржі, а ось крем — заварний, але на основі сметани і з додаванням вершків. Обов’язково спробуйте приготувати в домашніх умовах такий торт, він вам обов’язково сподобається.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 0 хвВідеорецептДрук
  • Для початку беремо ківш з товстим дном, розбиваємо в нього яйця, слідом додаємо сіль з цукром і розмішуємо все до однорідності звичайним віночком.
  • У яєчну суміш всипаємо какао, вливаємо мед і знову все перемішуємо.
  • Тепер в масу відправляємо вершкове масло і ставимо сотейник на вогонь. Після появи перших бульбашок знімаємо з вогню.
  • У гарячу шоколадну масу всипаємо соду і активно перемішуємо.
  • Потім починаємо порційно вводити борошно, яку потрібно обов’язково просіяти, замішуємо тісто.
  • Тісто ділимо на рівні шматочки, катаємо з них колобки, обертаємо плівкою і прибираємо в прохолодне місце на годину.
  • В цей час приготуємо крем. У чаші з’єднуємо яйце з сіллю, цукром і крохмалем. Крохмаль краще використовувати саме кукурудзяний, він більш ніжний. Тепер все розтираємо віночком до однорідного стану.
  • Молоко відправляємо на плиту, доводимо до кипіння, але стежимо, щоб воно не закипіло.
  • У яєчну масу при активному помішуванні тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко.
  • Після масу повертаємо в сотейник, додаємо сметану і на середньому вогні варимо крем до загустіння. Якщо маса вийшла з грудочками, то її можна пробити занурювальним блендером або пропустити через сито.
  • У заварну масу кладемо м’яке вершкове масло, перемішуємо до однорідності, прикриваємо плівкою в контакт і прибираємо в прохолодне місце.
  • Охолоджені колобки розгортаємо, вирізаємо коржі потрібного діаметру, кожен наколюємо виделкою по всій поверхні і випікаємо 7-8 хвилин при температурі 180 °С.
  • Готові коржі перекладаємо на решітку і повністю охолоджуємо.
  • Повертаємося до крему. Беремо дуже холодні вершки і збиваємо до щільних піків. Заварну масу також трохи збиваємо і з’єднуємо зі збитими вершками за допомогою лопатки.
  • Викладаємо коржі один на одного, кожен промазуємо кремом.
  • Зібраний десерт також повністю покриваємо кремом, що залишився, прибираємо в прохолодне місце на кілька годин, а перед подачею присипаємо його какао.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь