Торт “Медовик” з вареним згущеним молоком

Сьогодні є різні варіанти того, як в домашніх умовах можна приготувати торт «Медовик». Деякі кондитери, та й прості господині намагаються урізноманітнити способи і варіанти приготування. Так з’явився рецепт десерту з вареним згущеним молоком, яке надає йому приємний карамельний смак.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
2 год 30 хвДрук
  • Почнемо з тіста для коржів. Беремо яйця, сіль і цукор, з’єднуємо все в загальній ємності і збиваємо до отримання пишної піни.
  • Масу переливаємо в сотейник, слідом кладемо масло і мед. Ставимо на малий вогонь і добре нагріваємо масу, але пам’ятаємо, що при 65 °С яйця починають згортатися.
  • У гарячу масу всипаємо соду, швидко все перемішуємо, а потім частинами додаємо борошно і робимо заміс м’якого тіста.
  • Тісто ділимо на рівні шматочки, скачуємо їх в колобки і охолоджуємо під плівкою протягом години.
  • Після колобки розгортаємо в тонкі коржі, вирізаємо кола потрібного діаметру і печемо рівно 5 хвилин при температурі 170-180 °С. При цьому разом з коржами випікаємо і обрізки тіста.
  • Поки готові коржі остигають, готуємо крем. У мисці змішуємо сирний крем з вареним згущеним молоком.
  • В окремій чаші збиваємо до легкості дуже холодні вершки. Після порційно вмішуємо їх в масу з сиру і згущеного молока.
  • Збираємо торт – просто викладаємо коржі один на одного, кожен рівномірно промазуємо кремом.
  • Повністю покриваємо кремом вже зібраний торт, посипаємо перемеленими в крихту обрізками і прибираємо медовий десерт в прохолодне місце на кілька годин.

Для торта краще використовувати світлий мед, так як у темного більш виражений смак. Також не підійде і гречаний-з ним десерт вийде терпким на смак.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь