Карамельний “Медовик” за 30 хвилин

Торт «Медовик» приготувати нескладно, правда, на це буде потрібно час. Але сьогодні є дуже цікавий рецепт з фото без розкочування коржів. Всього за 30 хвилин в домашніх умовах можна отримати дуже смачний карамельний десерт для сімейного або святкового столу.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
30 хвДрук
  • У сотейник з товстим дном висипаємо цукор і розтоплюємо його на малому вогні, тобто готуємо карамель. Головне – не перепалити її, інакше вона вийде гіркою на смак.
  • У карамель відправляємо вершкове масло кімнатної температури, розмішуємо, вогонь вимикаємо.
  • Як тільки масло повністю розплавиться, додаємо мед, розмішуємо і всипаємо в соду, також активно все перемішуємо.
  • Медово-карамельну масу переливаємо в миску, охолоджуємо до теплого стану і по одному вбиваємо в неї яйця, кожен раз перемішуючи до однорідності.
  • Просіваємо борошно і робимо заміс м’якого тіста.
  • На деко з пергаментом або килимком викладаємо третю частину тіста, розподіляємо рівним шаром і відправляємо в духовку на 8-10 хвилин (температура 180 °С).
  • Готовий корж дістаємо, обрізаємо нерівні краї і розрізаємо на дві частини. Обрізки не викидаємо, вони ще знадобляться.
  • Таким же чином випікаємо ще два коржа, кожен ділимо навпіл.
  • Для крему беремо жирну сметану і збиваємо її з додаванням цукрової пудри і меду.
  • Тепер перемазуємо кремом коржі і збираємо торт
  • Верх і боки тортика промазуємо кремом, що залишився.
  • Обрізки коржів підсушуємо, подрібнюємо в блендері і крихтою, що вийшла обсипаємо весь торт.
  • Даємо десерту просочитися і відправляємо його в прохолодне місце мінімум на 3 години.

Медовий десерт вийде більш ніжним і м’яким, якщо тісто розігріти на водяній бані.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь