Оксамитовий «Медовик» з маскарпоне

Оксамитовий «Медовик» з маскарпоне

Якщо хочеться здивувати гостей незвичайним десертом, приготуйте їм оксамитовий “Медовик”. Такий неймовірно ніжний і смачний десерт нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
4 год 30 хвВідеорецептДрук
  • У ємності з’єднуємо мед з содою і нагріваємо на водяній бані до пишності.
  • У розтоплений мед додаємо цукор і вершкове масло, продовжуємо нагрівати масу до повного розчинення цукрового піску.
  • Тепер вводимо яйця, добре все розмішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
  • Отриману масу карамельного кольору переливаємо в миску і невеликими порціями підсипаємо борошно, замішуємо круте, але м’яке тісто.
  • Ділимо його на 8-10 рівних частин. Кожну розгортаємо до товщини 2 мм. вирізаємо коржі потрібного діаметру, робимо проколи виделкою і випікаємо 5 хвилин при 170 °С.
  • Готові коржі охолоджуємо, а в цей час підготуємо для їх просочення крем.
  • У миску з яєчним жовтками відправляємо цукор з крохмалем і екстрактом ванілі, розмішуємо віночком до однорідності.
  • Молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш.
  • Повертаємо масу на вогонь і при постійному помішуванні уварюємо до загустіння.
  • У заварну масу втручаємо м’яке вершкове масло і накриваємо плівкою, прибираємо в прохолодне місце на 3 години.
  • Після заварний крем з’єднуємо з вершковим сиром і збиваємо до однорідності.
  • Кожен корж промазуємо кремом і збираємо торт.
  • Кремом повністю покриваємо зібраний десерт і прибираємо в прохолодне місце на кілька годин, бажано на всю ніч.
  • Перед подачею наносимо ще один шар крему, вирівнюємо торт.
  • Для ганаша шматочки чорного шоколаду заливаємо гарячими вершками, залишаємо на 2 хвилини, а потім розмішуємо до однорідності.
  • За допомогою кулінарного мішка наносимо ганаш на торт, прикрашаємо десерт свіжими фруктами і ягодами. При бажанні пріпиляем шматочки фруктів золотим кандурином.

Пам’ятайте, що мед досить солодкий, тому важливо не переборщити з цукром, інакше десерт вийде занадто нудотним. І якщо все-таки коржі вийшли дуже солодкими, то для їх просочення краще приготувати сметанний крем.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь