Для нас вечеря — найважливіший прийом їжі за день. Саме за вечерею збирається вся сім’я, і ми можемо поїсти за домашнім столом всі разом. Але часто після роботи немає сил готувати щось складне і трудомістке. У таких випадках я згадую конвертики з лаваша.
Для цієї страви не потрібно багато складних інгредієнтів. Головне, щоб був лаваш і курячі грудки. Після того, як приготуєте конвертики з лаваша з куркою кілька разів, призвичаїтеся і запишете це блюдо в розділ «на швидку руку».
- Куряча грудка 4 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Печериці свіжі 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Перець чорний мелений за смаком
- Лаваш 4 шт.
- Сметана 20% 150 гр.
- Петрушка 1 пуч.
- Помідор 1 шт.
- Сіль за смаком
- Паприка за смаком
- Зробіть глибокі поперечні надрізи на курячих грудках, посипте їх сіллю і перцем.
- Щоб змайструвати конвертики з лаваша, звертайте його в трубочку з двох сторін, не доводячи до кінця. Потім загорніть нижню частину і закріпіть зубочисткою. Те ж саме зробіть з верхньою частиною.
- Змішайте 150 г сметани, тертий сир, паприку, пропущений через прес часник і рубану петрушку.
- Покладіть курячі грудки в підготовлені конвертики з лаваша і помістіть їх на застелене пергаментом деко.
- Наріжте гриби і помідор півкільцями і вставте їх, чергуючи, в надрізи на курячих грудках. Зверху змастіть конвертики приготованим соусом і яйцем. Випікайте 40 хвилин при 180 °С.
Щоб конвертики з лаваша з курячою грудкою виходили ще більш ароматними, використовуйте улюблені спеції і зелень в процесі приготування. Найкраще подавати страву на стіл тільки з духовки, тоді вона буде найбільш смачним і м’якою.