Якщо ви шукаєте рецепт оригінального салату, вважайте ви його знайшли. Салат “Пікова дама” — це те, що потрібно!
Ця страва носить настільки цікаву назву, оскільки її часто викладають на тарілку у вигляді карткової масті піки. Але подати його можна і більш простим способом.
Салат “Пікова дама” має просто чудовий смак. А головне-він дуже корисний завдяки складу. Чорнослив покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Буряк відновлює якість і обсяг крові. А яблука допомагають очистити печінку і перешкоджають виникненню жовчнокам’яної хвороби. І це тільки мала частина корисних властивостей інгредієнтів салату. Обов’язково варто його приготувати!
- Буряк 1 шт.
- Яблуко 1 шт.
- Чорнослив 35 гр.
- Часник 2 зуб.
- Огірок солоний 1 шт.
- Сметана 15% 80 мл.
- Волоський горіх 35 гр.
- Очистіть буряк і натріть його на крупній тертці.
- Залийте чорнослив водою і дайте йому постояти 10 хвилин. Дістаньте його з води, обсушити, видаліть кісточки і наріжте соломкою.
- Дрібно наріжте солоні огірки.
- Очистіть часник і пропустіть його через прес.
- Зніміть шкірку з яблука і видаліть з нього насіння. Натріть яблуко на крупній тертці.
- Волоські горіхи злегка підрум’яньте в духовці і подрібніть в блендері.
- З’єднайте яблуко, чорнослив, солоні огірки, буряк і часник. Змішайте і заправте сметаною. Зверху посипте салат волоськими горіхами!
За бажанням замість сметани можна використовувати домашній майонез або йогурт з гірчицею, а також оливкова олія.