Легкі салати зі свіжої зелені поступово йдуть на другий план, а їх місце займають поживні овочеві. Я довго шукала відповідний рецепт з буряком, в цьому році ми зібрали хороший урожай. Мої діти ті ще гурмани. Ніс вернуть від вінегрету і подібних страв. Але диво сталося! Ми спробували листковий салат з копченою куркою і відразу його полюбили.
Справа була на весіллі у моїх друзів в Молдавії. Там гуляють на повну, і стіл був забитий всякими традиційними стравами і не тільки. Серед усього достатку я вирішила продегустувати салат з буряком і підклала малечі. Вм’яли за обидві щоки ще й добавки попросили. Діватися було нікуди, довелося вивуджувати рецепт. Тепер готую вдома і Вам раджу.
- Буряк 300 гр.
- Морква по-корейськи 200 гр.
- Куряча грудка копчена 200 гр.
- Сіль за смаком
- Картопля 300 гр.
- Майонез столовий молочний 150 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Відваріть овочі і яйця. Остиглу картопля очистіть і натріть на крупній тертці в глибоку миску або форму. Розрівняйте, додайте сіль і перець, покрийте майонезною сіткою.
- Морква відіжміть від зайвої рідини і викладіть поверх шару картоплі. Наріжте курку невеликими шматочками і розподіліть наступним шаром. Злегка змастіть майонезом.
- Відварену буряк натріть на крупній тертці. Покрийте куряче філе овочевим шаром і змастіть майонезом.
- Очистіть яйця від шкаралупи і натріть на середній або крупній тертці. Посипте салат яйцем. Приберіть в холодильник на годину, щоб він просочився.
Я прикрашаю салат свіжим листям базиліка і часточками лимона. Корейську моркву можна приготувати самостійно, зробивши її більш пікантною або ніжною. Всі верстви гармонійно поєднуються один з одним, доповнюють смак інших інгредієнтів. Ось чому саме цей буряковий салат став улюбленим в нашій родині.