Ще один варіант простої, але по-справжньому смачної паски. Повітряна, немов пухнаста, смачна, ароматна – така паска сподобається всім. Вона виходить не дуже вологою, але і не надмірно сухою – отака золота середина.
У цьому рецепті використовуються дріжджі, але при цьому не потрібно чекати, коли у вас вийде опара. Готуються такі паски швидко і просто, що дуже актуально, коли немає багато часу.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне 1-1.3 кг.
- Молоко коров’яче 500 мл.
- Масло вершкове 200 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Живі дріжджі 50-60 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Родзинки 1 ст.
- Сіль ½ ч. л.
- Ванілін
- Для глазурі
- Масло вершкове 20-30 гр.
- Лимон (сік) ½ шт.
- Цукрова пудра
Кроки
- Дріжджі залийте теплим молочком. Додайте трохи цукру все змішайте. Відставте в сторону.
- Окремо змішайте розбиті яйця, цукор і сіль. Потім додайте розтоплене вершкове масло (воно повинно охолонути) і знову все перемішайте.
- Тепер туди ж влийте молоко. Перемішайте. Після цього введіть дріжджі, які настоялися, і знову все перемішайте.
- Частинами просівають борошно в яєчну масу з дріжджами, постійно перемішуючи. Додайте ванілін для аромату. На завершальному етапі замішуйте тісто руками.
- Додайте родзинки і продовжите вимішувати тісто. Потім накрийте його рушником, переклавши в змащену маслом каструлю, і залиште в теплі.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, обсипте його борошном і гарненько помніть на столі. Розкладіть по змазаним маслом формам, заповнивши їх приблизно наполовину.
- Залиште настоятися ще на півгодинки. Випікайте при 180 градусах 40-50 хвилин.
- Тепер можна зайнятися приготуванням глазурі. У сотейнику розтопіть вершкове масло і додайте до нього лимонний сік. Хорошенечко перемішайте. Потім додайте цукрову пудру і знову все перемішайте. Продовжіть готувати, постійно помішуючи.
- Коли маса побіліє, зніміть її з вогню. Готові пасочки прикрасьте глазур’ю. При необхідності можете додати і інших прикрас.