Цей соус ідеальний для руколи. Заправка виходить кисло-солодкою. А всім відомо, що солодкість і кислота поглинають гіркоту, якою так знаменита рукола. Соус підійде також до всіх овочевих салатів або салату з морепродуктами, наприклад, з креветками. Смак у цієї заправки просто приголомшливий – нотки солодкості відмінно поєднуються з кислотою оцту, врівноважуючи один одного.
Деякі складові заправки можна замінити. Так, якщо у вас немає оливкової олії, беріть соняшникову, а замість винного оцту підійде яблучний. А ось пудру замінювати на цукор не потрібно, якщо ви не хочете відчувати його у себе на зубах. Термін придатності у цієї заправки при зберіганні в холодильнику, мінімум тиждень.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гірчиця діжонська 80 гр.
- Олія оливкова 150 мл.
- Оцет білий винний 50 мл.
- Соус соєвий 50 мл.
- Цукрова пудра 3 ст. л.
Кроки
- У глибоку чашу викладіть гірчицю.
- Потім додайте цукрову пудру. Злегка перемішайте віночком.
- Тепер можете влити оливкову олію, не перестаючи розмішувати все тим же віночком.
- Коли маса стане однорідною, додайте соєвий соус і продовжіть збивати.
- Тепер влийте оцет і знову все гарненько змішайте.