Хочу поділитися і ось таким відкриттям цього року — хрусткі мариновані огірки з Чилі кетчупом! Чесно зізнаюся, раніше про такі не чула і не готувала. Коли натрапила, довго сумнівалася, чи варто такий експеримент проводити. Але все ж я зважилася. Відгуки у цього виду маринування просто чудові і тому я буду їх готувати.Огірочки виходять солоденькими і з гостринкою. Думаю, вам обов’язково сподобаються.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 1 кг.
- Кетчуп Чилі 4 ст. л.
- Лавровий лист 2 шт.
- Запашний перець 4 горошини
- Часник 2-4 зубці
- Перець чорний горошок 6 горошини
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 7-8 ст. л.
Кроки
- Залийте чисто вимиті огірки холодною водою і залиште на 3-4 години.
- Простерилизуйте банки вашим улюбленим способом.
- Приготуйте маринад. Для цього в каструлю налийте води, потім додайте сіль, цукор і кетчуп Чилі. Добре перемішайте і дайте закипіти. Через 2-3 хвилини кипіння, зніміть з вогню і влийте оцет.
- У банки покладіть лавровий лист, часник і перець, розділивши спеції порівну між банками.
- Потім покладіть дуже щільно огірочки.
- Тепер залийте дуже палаючим, тільки що кипівшим маринадом огірки в банках. Маринад не повинен встигнути охолонути. Він буде червоного кольору і хрусткі мариновані огірки будуть виглядати, немов вони приготовлені в томатному соку.
- Гарячі банки, відразу після заливки маринаду, необхідно закрутити кришками або закатати (в залежності від того, що ви використовуєте), перевернути і поставити на кришки. Перевірте герметичність банок. Укутайте ковдрою і залиште на добу до повного охолодження.
Результат вас дуже порадує. Приємного апетиту!