Мариновані патисони з огірками на зиму

Мариновані патисони з огірками на зиму

Патисони можна замаринувати разом з огірками, адже вони з одного сімейства гарбузових і умови консервації однакові. Цей “дует” красиво виглядає, виходить смачним і з різноманітним складом. Для консервування вибирають маленькі екземпляри і огірки заздалегідь замочують у холодній воді. Співвідношення овочів в банку вибирають на свій розсуд. Готуємо методом 3-кратної заливки.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
60 хвДрук
  • Вибираємо овочі для маринування, видаляючи пошкоджені плоди, потім їх ретельно промиваємо. Огірки, якщо є час, замочуємо заздалегідь в холодній воді. Потім у чистих овочів видаляємо кінчики.
  • Будь-яким способом стерилізуємо банки для заготовки і кип’ятимо кришки. У підготовлені банки насипаємо по ½ столової ложки сухої суміші для маринування.
  • Поверх суміші кладемо очищені і нарізані шматочками часникові зубки, горошки чорного перцю і листи лавра.
  • Потім банки компактно заповнюємо підготовленими патисонами і огірками.
  • Овочі заливаємо окропом і залишаємо на 15 хвилин. Потім робимо повторну заливку на такий же час. Це вважається бланшуванням, що розм’якшує тканини продуктів.
  • Воду з банок після 2-ї заливки переливаємо через спеціальну кришку в окрему каструлю і вимірюємо її кількість для правильного приготування маринаду.
  • У цю воду насипаємо цукор і сіль і варимо маринад. Яблучний оцет додаємо або в киплячий маринад, або відразу в банки.
  • Потім маринадом заливаємо патисони і огірки, заповнюючи їх до самого верху.
  • Банки щільно закупорюють і перевіряємо герметичність закачування. Потім їх накриваємо покривалом на добу до повного охолодження.
  • Патисони з огірками через місяць добре промаринуются і їх можна подавати до столу. Зберігаємо цю консервацію в прохолодному місці.

Вдалих і смачних заготовок!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь