Паприка надає лечо з баклажанів насичений відтінок і смак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Баклажан 1.5 кг.
- Цукор-пісок 45 гр.
- Помідор 700 гр.
- Сіль 15 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Перець солодкий 200 гр.
- Оцет столовий 9% 20 мл.
- Олія соняшникова 60 мл.
- Перець чорний мелений 5 гр.
- Часник 3-4 зуб.
- Паприка 15 гр.
Кроки
- Всі овочі ретельно вимийте. У баклажанів видаліть плодоніжки, поріжте великими кубиками. Для цього розріжте овоч навпіл, після на кубики.
- Перець очистіть від насіння, поріжте смужками по 1 см. цибулини очистіть, наріжте півкільцями.
- Часник дрібно наріжте або подрібніть за допомогою часникодавки, готовій страві він додасть ароматну нотку і приємний смак.
- З томатів приготуйте пюре: натріть їх на тертці, прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера, попередньо прибравши шкірку. Щоб шкурка легко знялася, зробіть на помідорах хрестоподібні надрізи, обдайте томати киплячою водою і залиште на 5 хвилин. Вибирайте будь-який зручний вам спосіб.
- У великій ємності нагрійте олію, викладіть порізану цибулю і пасеруйте до прозорості. Процес займе 3-4 хвилини.
- Всипте порізаний перець, обсмажте 4-5 хвилин.
- Викладіть до овочів пюре томатів. Доведіть суміш до кипіння, всипте сіль з цукровим піском, перцем чорним і паприкою, викладіть часник. Все перемішайте.
- Коли суміш закипить, викладіть порізані баклажани, добре перемішайте.
- Варіть лечо півгодини, не забувайте періодично помішувати.
- Простерилизуйте банки і кришки. Перед розкладанням ємності грунтовно просушіть, інакше лечо не збережеться.
- Влийте оцет, перемішайте, тушкуйте пару хвилин.
- Розкладіть в підготовлені ємності, закрийте кришками, переверніть і прикрийте до охолодження.