Ароматне лечо з баклажанів з паприкою

лечо з баклажанів з паприкою

Паприка надає лечо з баклажанів насичений відтінок і смак.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
55 хвДрук
  • Всі овочі ретельно вимийте. У баклажанів видаліть плодоніжки, поріжте великими кубиками. Для цього розріжте овоч навпіл, після на кубики.
  • Перець очистіть від насіння, поріжте смужками по 1 см. цибулини очистіть, наріжте півкільцями.
  • Часник дрібно наріжте або подрібніть за допомогою часникодавки, готовій страві він додасть ароматну нотку і приємний смак.
  • З томатів приготуйте пюре: натріть їх на тертці, прокрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою блендера, попередньо прибравши шкірку. Щоб шкурка легко знялася, зробіть на помідорах хрестоподібні надрізи, обдайте томати киплячою водою і залиште на 5 хвилин. Вибирайте будь-який зручний вам спосіб.
  • У великій ємності нагрійте олію, викладіть порізану цибулю і пасеруйте до прозорості. Процес займе 3-4 хвилини.
  • Всипте порізаний перець, обсмажте 4-5 хвилин.
  • Викладіть до овочів пюре томатів. Доведіть суміш до кипіння, всипте сіль з цукровим піском, перцем чорним і паприкою, викладіть часник. Все перемішайте.
  • Коли суміш закипить, викладіть порізані баклажани, добре перемішайте.
  • Варіть лечо півгодини, не забувайте періодично помішувати.
  • Простерилизуйте банки і кришки. Перед розкладанням ємності грунтовно просушіть, інакше лечо не збережеться.
  • Влийте оцет, перемішайте, тушкуйте пару хвилин.
  • Розкладіть в підготовлені ємності, закрийте кришками, переверніть і прикрийте до охолодження.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь