Дуже смачні пиріжки на пісному тісті, які виходять ні трохи не гірше, ніж всі попередні варіанти. Тонке м’яке тісто і багато-багато кисло-солодкої начинки. Ароматні, легкі і просто приголомшливі.
Щоб не розтікався сік при приготуванні пиріжків, найкраще випікати їх у формочках для мафінів. Вишню, якщо вона заморожена, потрібно розморозити заздалегідь і злити з неї сік. Тут навіть не потрібно уварювати начинку – процес спрощений просто неймовірно. При цьому вона виходить в міру густа і не розтікається при відкушуванні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста
- Борошно пшеничне 4 ст.
- Вода тепла 1 ст.
- Дріжджі живі 25 гр.
- Рослинна олія 50 мл.
- Мед квітковий 1 ст. л.
- Для начинки
- Цукор-пісок ½ ст.
- Вишня 400 гр.
- Вода 2-3 ст. л.
- Крохмаль картопляний 1 ст. л.
Кроки
- Дріжджі розкришите в глибоку миску і залийте склянкою теплої води. Розмішайте віночком і залиште настоятися.
- В окрему миску кілька разів просійте борошно. Півсклянки борошна відставте в сторону. Можливо, ця частина і не знадобиться.
- До залишилася борошні додайте мед і влийте воду з дріжджами і рослинну олію. Перемішайте ложкою, а потім вимішуйте руками.
- Якщо при вимішуванні тісто сильно липне до рук, додайте трохи борошна. Як тільки зрозумієте, що липне вже менше, борошно додавати не треба, щоб не обтяжувати його. Вимішуйте тісто 5-10 хвилин руками.
- Миску злегка змастіть рослинною олією. Сформуйте з тіста кулю і покладіть в миску, накрийте рушником або харчовою плівкою. Залиште на 1-1.5 години в теплому місці.
- Тісто, що підійшло збільшиться в кілька разів. Обімніть його руками і розділіть на 4 частини. Одну частину заберіть, інші, знову ж таки, накрийте.
- Тісто розтягніть і розділіть на 6 рівних частин.
- Кожну з частин розкачайте в коржик – вона повинна вийти не більше 8 сантиметрів в діаметрі.
- Тепер займіться начинкою. Цукор змішайте з крохмалем.
- Вишню з’єднайте з цукрово-крохмальною сумішшю і перемішайте.
- Викладіть начинку по центру коржики і защипніть краю, як мішечок.
- Змастіть форму для мафінів рослинною олією і покладіть туди майбутній пиріжок. Повторіть з усім тістом.
- Підготовлені майбутні пиріжки змастіть медом, розведеним з водою в пропорціях 1 столова ложка меду і 2 столових ложки води.
- Випікайте пиріжки при 180 градусах 15-20 хвилин.