Проста запіканка з кабачків в духовці

Щороку в сезон кабачків хочеться приготувати побільше різноманітних страв з ними. За це літо ми вже встигли з цього універсального овоча зробити мусаку, капонату і навіть фрикадельки. Настала черга запіканки. Незвичайно смачна і проста запіканка з кабачків в духовці — це відмінний варіант легкої літнього вечері. Апетитне блюдо готується швидко, а для його приготування потрібно всього лише скромний набір інгредієнтів.

Зірка цього невигадливого рецепта — дуже корисний і неймовірно ніжний кабачок. Таку страву, звичайно, можна приготувати в будь-який час року. Однак, погодьтеся, що сезонним овочам немає рівних. Тому зараз саме час використовувати молоді кабачки, якими зараз повні прилавки. Що стосується сиру для приготування кабачкової запіканки, вибирайте продукт твердих сортів. Тоді при запіканні в духовці він чудово розплавиться і додасть страві чарівний аромат і смак.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
55 хвДрук
  • Наріжте кабачки дрібним кубиком і перекладіть в миску. Додайте сметану.
  • Окремо збийте яйця, потім з’єднайте їх з борошном і тертим сиром. Додайте подрібнену цибулю і зелень. Приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Додайте розпушувач.
  • Отриману суміш з’єднайте з кабачками і ретельно перемішайте.
  • Утворену масу залийте в попередньо застелену пергаментним папером форму для випічки. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь