Ось дивлюся я на своїх сусідів по дачі і дивуюся, як вони встигають і за садом-городом дивитися, і закрутки на зиму робити, і на роботу щоранку ходити. Особисто я поки зосередилася на останньому, іноді лише поливаючи кущі огірків. Адже на них у мене особливі плани. В цьому році хочу випробувати огірки в томатному соусі.
Вперше спробувала цю закуску у сусідів, коли ті запросили нас на шашлик. Тільки уявіть, дістає сусідка банку томатного соку, відкриває, а там-огірки. Та ще такі пікантні і хрусткі. Ну як тут не попросити рецепт? Огірки в томатному соку по-ташкентськи цього літа варто приготувати кожному!
Інгредієнти
Порції: –+
- Томатний сік 10 л.
- Огірок 8 кг.
- Сіль 160 гр.
- Цукор-пісок 240 гр.
- Оцет столовий 9% 8 ч. л.
- Лавровий лист 8 шт.
- Часник 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Перець запашний за смаком
- Листя смородини за смаком
- Листя вишні за смаком
Кроки
- Свіжі огірочки промийте під проточною водою, а потім залийте їх чистою водою на 3-4 години. Тим часом ретельно промийте з содою літрові банки, дайте їм висохнути.
- На дно банок викладіть листя зелені і хрону. У кожну літрову банку відправте по 2 зубчики часнику. Огіркам відріжте хвостики. Розподіліть їх по банках.
- Залийте огірки в тарі окропом, накрийте кришками. Їх заздалегідь потрібно простерилізувати. Дайте огіркам постояти близько 15 хвилин. Томатний сік варіть протягом 40 хвилин після закипання.
- Злийте воду з огірків. У кожну літрову банку додайте по 20 г солі, 30 г цукру і 1 ч.л. оцту. На 1 банку всипте по 3-4 горошини запашного перцю.
- Залийте огірки в банках киплячим томатним соком. Закрутіть тару кришками, переверніть догори дном і укутайте. Тримайте огірки при кімнатній температурі, поки вони не охолонуть.