Мариновані огірки в томатному соку

Мариновані огірки в томатному соку

Ось дивлюся я на своїх сусідів по дачі і дивуюся, як вони встигають і за садом-городом дивитися, і закрутки на зиму робити, і на роботу щоранку ходити. Особисто я поки зосередилася на останньому, іноді лише поливаючи кущі огірків. Адже на них у мене особливі плани. В цьому році хочу випробувати огірки в томатному соусі.

Вперше спробувала цю закуску у сусідів, коли ті запросили нас на шашлик. Тільки уявіть, дістає сусідка банку томатного соку, відкриває, а там-огірки. Та ще такі пікантні і хрусткі. Ну як тут не попросити рецепт? Огірки в томатному соку по-ташкентськи цього літа варто приготувати кожному!

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
5 год 25 хвДрук
  • Свіжі огірочки промийте під проточною водою, а потім залийте їх чистою водою на 3-4 години. Тим часом ретельно промийте з содою літрові банки, дайте їм висохнути.
  • На дно банок викладіть листя зелені і хрону. У кожну літрову банку відправте по 2 зубчики часнику. Огіркам відріжте хвостики. Розподіліть їх по банках.
  • Залийте огірки в тарі окропом, накрийте кришками. Їх заздалегідь потрібно простерилізувати. Дайте огіркам постояти близько 15 хвилин. Томатний сік варіть протягом 40 хвилин після закипання.
  • Злийте воду з огірків. У кожну літрову банку додайте по 20 г солі, 30 г цукру і 1 ч.л. оцту. На 1 банку всипте по 3-4 горошини запашного перцю.
  • Залийте огірки в банках киплячим томатним соком. Закрутіть тару кришками, переверніть догори дном і укутайте. Тримайте огірки при кімнатній температурі, поки вони не охолонуть.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь