Дуже смачне варення з ревеню у вас вийде за даним рецептом. Свіжість самої рослини, яскраві нотки цитрусових і пряний аромат бадьяна і кориці – все разом робить смак варення просто приголомшливим. А твердий волоський горіх додає ласощів пікантності.
Щоб ревінь не розварився, не варто його нарізати занадто дрібно. І ще один маленький секрет: перед тим, як видавлювати сік з апельсинів і лимона, покатайте фрукти по столу, із зусиллям на них натискаючи.
Інгредієнти
- Ревень 1 кг.
- Цукор-пісок 1 кг.
- Волоський горіх 100 гр.
- Лимон 1 шт.
- Апельсин 2 шт.
- Зірочки бадьяна 2 шт.
- Кориця палички 1 шт.
Кроки
- Промийте ревінь холодною водою, потім насухо витріть. Після цього ножем видаліть верхню плівку.
- Наріжте ревінь шматочками, товщиною приблизно в 1 сантиметр. Викладіть в каструлю
- Обмийте водою, а потім витріть рушником фрукти. Потім розріжте кожен з них на 2 половинки і видавіть сік. Видаліть кісточки з соку, якщо вони є. У вас повинно вийти приблизно 200 мілілітрів соку.
- Сік вилийте в каструльку до ревеню і відправте її на вогонь. Коли майбутнє варення закипить, покладіть в нього бадьян і корицю, перемішайте. Зменшіть вогонь і варіть ще 10 хвилин.
- Переберіть волоські горіхи, потім поріжте їх ножем. Розмір шматочків регулюйте на свій смак.
- Через 10 хвилинок витягніть з майбутнього варення бадьян з корицею. Надішліть в каструлю горіхи, насипте цукор, перемішайте. Після закипання готуйте ще 10-15 хвилин.
- Розлийте готове варення по заздалегідь підготовленим банкам. Закрийте їх кришками і відправте остигати, а потім на зберігання.