Такий кавуновий джем стане прекрасним доповненням до ранкових тостів, бутербродів, оладок. При бажанні в нього можна додати ківі, ананас, персик та інші фрукти.
Інгредієнти
Порції: –+
- Апельсин
- Лимон
- Кавун (кірки) 1 кг.
- Вода 200 мл.
- Цукор-пісок 1 кг.
Кроки
- Зріжте з кірок кавуна грубу шкірку. Поріжте їх кубиками. Подрібніть кубики за допомогою блендера або м’ясорубки. Можна скористатися теркою.
- Приготуйте цукровий сироп: змішайте воду з цукровим піском, закип’ятіть. У сироп викладіть кавунову масу, перемішайте. Варіть 30 хвилин.
- Грунтовно вимийте апельсин з лимоном. Якщо поверхня цитрусових ребриста, скористайтеся щіткою. Натріть на тертці верхню частину шкірки апельсина і лимона. Викладіть цедру до кавунової маси, вилийте сік половини лимона.
- Все перемішайте, варіть на повільному вогні 20 хвилин.
- Розкладіть в сухі, що пройшли стерилізацію, ємності. Щільно закрийте.