Цей варіант ідеально підходить для шанувальників шоколадних страв. Хоч в чистому вигляді шоколад і не використовується, варення виходить завдяки какао насичено шоколадним і ароматним. Обсяг какао ви можете збільшувати або зменшувати за власним бажанням, тим самим надаючи десерту більш насичений темний або світлий відтінок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Масло вершкове 200 гр.
- Какао 70 гр.
- Слива сорту “Угорка” 3 кг.
- Цукор-пісок 1.5 кг.
Кроки
- Наріжте промиті сливи на четвертинки. В процесі діставайте і викидайте кісточки. Червиві частини зрізайте.
- Підготовлені фрукти пересипте в каструлю. Засипте 1,3 кг цукру. Перемішайте і залиште на півгодини.
- Переставте на середній вогонь конфорки. Після того як суміш закипить, варіть постійно перемішуючи півгодини.
- Какао-порошок перемішайте з 200 г цукру. Пересипте в варення. Додайте порізане на шматочки масло. Перемішуючи варіть 10 хвилин, щоб какао не осіло на дно.
- Простерилизуйте банки і кришки. Гаряче сливове варення розлийте в гарячі ємності. Закрийте кришками.