Вперше я спробувала огірки по-фінськи у своїх родичів. Вони дуже нагадували смак тих огірочків, які продавалися, коли я була маленькою. Тоді їх готували чи то за болгарським, чи то за угорським рецептом. Пам’ятаєте такі?
У той же момент я вирішила, що на наступний рік наготовлю такі. Тепер в шафах красуються баночки огірків по-фінськи на зиму. Рекомендую відразу робити велику партію, тому що з’їдається закуска моментально. Більш того, щоб приготувати зимовий салат вам знадобиться не більше 30 хвилин.
- Огірок 3 кг.
- Вода 3 л.
- Сіль 6 ст. л.
- Цукор-пісок 400 гр.
- Оцет яблучний 6% 500 мл.
- Гірчиця насіння 2 ч. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- У велику ємність налийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист і насіння гірчиці. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння.
- Тим часом помийте огірки, зріжте хвостики і крупно наріжте.
- До закипілої води додайте 6% – й оцет і знову дайте рідини закипіти.
- Тепер додайте огірки і варіть кілька хвилин, помішуючи, поки овочі не поміняють колір.
- Тепер розкладіть заготовку в сухі стерилізовані банки, щільно закрийте, накрийте ковдрою і залиште остигати.
Взимку як знайдете заготовку з огірків! Смачний маринад з оцту, лаврового листа і гірчиці робить закуску неймовірно смачною. Якщо готуєте невелику партію маринованих огірків, рекомендую відкласти пару баночок на зимові свята!