Огірки по-фінськи

Вперше я спробувала огірки по-фінськи у своїх родичів. Вони дуже нагадували смак тих огірочків, які продавалися, коли я була маленькою. Тоді їх готували чи то за болгарським, чи то за угорським рецептом. Пам’ятаєте такі?

У той же момент я вирішила, що на наступний рік наготовлю такі. Тепер в шафах красуються баночки огірків по-фінськи на зиму. Рекомендую відразу робити велику партію, тому що з’їдається закуска моментально. Більш того, щоб приготувати зимовий салат вам знадобиться не більше 30 хвилин.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
35 хвДрук
  • У велику ємність налийте воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист і насіння гірчиці. Поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння.
  • Тим часом помийте огірки, зріжте хвостики і крупно наріжте.
  • До закипілої води додайте 6% – й оцет і знову дайте рідини закипіти.
  • Тепер додайте огірки і варіть кілька хвилин, помішуючи, поки овочі не поміняють колір.
  • Тепер розкладіть заготовку в сухі стерилізовані банки, щільно закрийте, накрийте ковдрою і залиште остигати.

Взимку як знайдете заготовку з огірків! Смачний маринад з оцту, лаврового листа і гірчиці робить закуску неймовірно смачною. Якщо готуєте невелику партію маринованих огірків, рекомендую відкласти пару баночок на зимові свята!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 4.67 з 5 )
Залишити відповідь